Γιώργος Πεταλωτής: Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύεται μόνο από τις αξίες του και από τίποτα άλλο

0

«Ο Παπανδρέου λειτουργεί πολιτικά χωρίς συναλλαγές και η όποια στάση του έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεσμευόμαστε μόνον από τις αξίες μας. Και το αποδεικνύουμε», δηλώνει ο Γιώργος Πεταλωτής, εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφορικά με το αν έχει δεσμευτεί ο πρώην πρωθυπουργός να στηρίξει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα.

Ο κ. Πεταλωτής δεν αφήνει περιθώρια για το ενδεχόμενο «κάποιας υποψηφιότητας έκπληξη» εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ και απαντώντας γιατί δεν έχει κατεβάσει το κόμμα δικό του υποψήφιο υποστηρίζει ότι «έχουμε αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο χώρος με τις ανοιχτές του ιδέες και η υπηρέτηση μιας βαθιά δημοκρατικής ατζέντας για την αλλαγή στη χώρα».

Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου μιλά για «πρωτοφανή διεύρυνση» του χώρου της Κεντροαριστεράς και χαρακτηρίζει «ωφέλιμο -παρά την παραδοξότητά του- το γεγονός ότι εκλέγεται πρώτα ο αρχηγός και μετά θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη όλων στον νέο φορέα». «Θα πρέπει να αναλογιστούμε εάν στην παρούσα φάση υπάρχει η πολυτέλεια να αναλωθούμε σε ατέρμονες συζητήσεις και μετά να αποφασίσουμε συνεργασίες», σημειώνει.

Κατά τα’ άλλα, εκτιμά ότι η χώρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους ξένους επενδυτές, «απαιτείται σχέδιο και κυβέρνηση σοβαρή που να πιστεύει στην ανάπτυξη, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς να λειτουργεί υπέρ συμφερόντων και φυσικά να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις», αναφέρει και επικρίνει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ για επικοινωνιακά τεχνάσματα και φθηνές κόντρες.

Τέλος θεωρεί ότι οι εκλογές αργούν, «αφού η κυβέρνηση βρίσκει συνεχώς τρόπους αποπροσανατολισμού της συζήτησης για την κατάσταση στη χώρα» και τονίζει ότι η άποψη «να φύγει οπωσδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε» εξυπηρετεί μόνον τη ΝΔ και όσους προσδοκούν εξουσία μέσω αυτής. «Ζητάμε να φύγει μεν η κυβέρνηση, οφείλουμε όμως να παρουσιάσουμε συγχρόνως μια ολοκληρωμένη πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», προσθέτει.

Share.

Comments are closed.