Categories: Αθλητισμός

Ανίκητη σε όλο τον κόσμο η Κατερίνα Στεφανίδη

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν του ανοικτού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου στο επί κοντώ, αναδείχθηκε νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF στις Βρυξέλλες.
Η Κατερίνα έχει κατακτήσει στην καριέρα της όλους τους μεγάλους διεθνείς τίτλους, κέρδισε και τη σειρά του Diamond League για 2η συνεχή χρονιά, αφού στην πρωτεύουσα του Βελγίου υπερίσχυσε των αντιπάλων της με 4.85μ, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4.92μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο (έχει φέτος 4.91μ), χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Παράλληλα παρέμεινε αήττητη την θερινή σεζόν σε όλους τους αγώνες της και φυσικά στο Diamond League, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες της σε Ντόχα, Ρώμη, Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ. Είναι η τρίτη συνεχής νίκη στη σειρά για τις Ελληνίδες άλτριες, αφού το 2015 είχε πρωτεύσει στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου.
Στις Βρυξέλλες η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.65μ, τα οποία υπερέβη με την 1η προσπάθεια, ύψος που επίσης πέρασαν οι Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), Κέιτ Νάζετ (ΗΠΑ) και Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία). Στα 4.75μ απέτυχαν τρεις φορές οι δύο τελευταίες αθλήτριες, ενώ η Μόρις το υπερέβη με την πρώτη και η Στεφανίδη με την 2η, όπως και η Νιούμαν που σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ.
Η μάχη συνεχίστηκε στα 4.85μ, όπου η Ελληνίδα άλτρια πέρασε με την 1η προσπάθεια, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρωτιά και πράγματι τα κατάφερε, αφού Μόρις και Νιούμαν απέτυχαν να υπερβούν το ύψος, παίρνοντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ζωή Κάλτσου*: Σύσταση νέων οργανικών θέσεων νηπιαγωγών – Παρά την υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία χιλιάδες κενά καλύπτονται από αναπληρωτές!!!

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο (Ν. 4521,…

11 ώρες ago

ΔΟΕ: Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας και στα εργασιακά θέματα και στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε, για μια ακόμη…

16 ώρες ago

Νίκος Φασφαλής: Μεταθέσεις 2025

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη…

17 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Η Φυσική, Χημεία, η Βιολογία, η Γεωλογία δεν είναι μόνο μαθήματα

Η σχέση μας με τα μαθήματα της εκπαίδευσης είναι κάπως ιδιότυπη. Είναι μια σχέση θεσμική,…

19 ώρες ago

Βρέθηκε πρώτη φορά από τους επιστήμονες από τις αιτίες του Πάρκινσον και ίσως πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη

Καθοριστική για τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί μια νέα ανακάλυψη που έκαναν επιστήμονες σχετικά με…

19 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Δούκας, Αράπογλου, Μαγκριώτης, Στεργίου, Μπέγκας, Ξενίδης, συζήτησαν για τις πολιτικές Βιώσιμων και Ανθεκτικών Πόλεων

Η Κίνηση Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του 33ου Money Show, διοργάνωσε…

1 ημέρα ago