Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος για το χτύπημα στο ΔΟΛ

0

Τελικά επιβεβαιώθηκε το λάθος ή «λάθος» που έκανε η κυβέρνηση σχετικά με το χτύπημα στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ, για την οποία είχαν αντιδράσει τα ΝΕΑ με πολύ σκληρή ανακοίνωση
Σήμερα λοιπόν ήρθα  επίσημα η απάντηση ότι η επίθεση στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, δεν έγινε από τον Ρουβίκωνα, όπως είχε σπεύσει να ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά από άλλη ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία δημοσιοποίησε σχετικό κείμενο. 
Θυμίζουμε ότι ο Ρουβίκωνας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου, «αδειάζοντας» το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο είχε επιτεθεί στη ΝΔ και τον ΔΟΛ, ισχυριζόμενο ότι πίσω από την επίθεση ήταν ο Ρουβίκωνας.

Τελικά η ομάδα «Συντρόφισσες και σύντροφοι από Καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του ΔΟΛ το βράδυ της Παρασκευής.
Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «χτυπάμε και αποκλείουμε με κάθε ευκαιρία τα καθεστωτικά μέσα, όχι λόγω των ιδιαίτερων συμφερόντων που εξυπηρετούν, αλλά λόγω της ίδιας τους της δομής και λειτουργίας, της τάσης και της επιλογής τους να επιτίθονται στα αναρχικά/αντιεξουσιαστικά κινήματα».
 «Πέρα των προθέσεων του κάθε δημοσιογράφου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι δομές που κατασκευάζουν την πραγματικότητα των ανθρώπων. Αποκαλούνται 4η εξουσία και αυτό είναι παραδοχή ακόμα και των πιο φιλελεύθερων αναλυτών. Η ελευθερία του λόγου που καμώνονται πως διακατέχει τις φάρες τους μόνο ελευθερία δεν είναι. Ο λόγος τους είναι εξαρτημένος και σε ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των χορηγών , των αφεντικών και των κομμάτων που βρίσκονται πίσω από κάθε εφημερίδα, ενώ οι δομές τους είναι πλήρως ιεραρχικές, παρόμοιες με αυτές των ολοκληρωτικών καθεστώτων όπου η κεντρική επιτροπή ελέγχει τη ροή του λόγου» σημειώνει η ομάδα.
Πάντως η άποψη που εκφράζεται ότι η κυβέρνηση στο non paper που εξέδωσε μπέρδεψε τις αντιεξουσιαστικές ομάδες και αναφέρθηκε στο Ρουβίκωνα, μάλλον ελέγχεται ως αναληθής.

Share.

Comments are closed.