Έφυγε νωρίς από τη ζωή ο δάσκαλος και στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος, Σταύρος Καλλώνης

0

Μετά από σκληρή μάχη μηνών έφυγε, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, ο δάσκαλος Σταύρος Καλλώνης.
Ο Σταύρος ήταν ιδρυτικό μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης των Παρεμβάσεων από τη δεκαετία του ‘90, ήταν επίσης μέλος και στη συνέχεια πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», έδωσε για δύο δεκαετίες τον καλύτερο εαυτό του για τη λειτουργία και αγωνιστική δράση του Συλλόγου του. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου (2012) και της Επιτροπής Πιστοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής το 2016, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το 2016 – 2017.
Πάντα χαμογελαστός και αισιόδοξος, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή του, όπως είχε μάθει να δίνει μάχες και να νικάει, «με την καρδιά του», όπως συνήθιζε να λέει.
Ο Σταύρος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός δάσκαλος με μεγάλη αγάπη για τους μαθητές, εξαιρετικός στη συνεννόηση με τους γονείς, επίμονος μελετητής της αντίστασης και του εμφυλίου, με ιδιαίτερες ικανότητες και ιστορικές γνώσεις, ερασιτέχνης φωτογράφος με γνώσεις και ικανότητες επαγγελματία, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και συμμετοχές σε εκθέσεις.
Η κηδεία του Σταύρου θα γίνει σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 11.30, στο νεκροταφείο Σχιστού.

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Σύντροφε Σταύρο, καλό σου ταξίδι. Μας αφήνεις σε εποχές δύσκολες. Για μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσές σου στις Παρεμβάσεις, που είχαμε την τιμή τα τελευταία 25 χρόνια να βαδίσουμε μαζί σου σε συνελεύσεις, απεργίες και διαδηλώσεις, για όλους και όλες εμάς που σε αγαπήσαμε και σε εκτιμήσαμε σαν ένα ακριβό μας σύντροφο είναι ανείπωτα δύσκολο, είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι δεν θα αντικρίσουμε ξανά το χαμόγελό σου. Ξέρουμε όμως ότι στο δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί, δε θα λείπεις. Γιατί θα μας συντροφεύει η μαχητικότητά σου, το έργο σου, η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθησή σου. Θα μας συντροφεύει το πείσμα σου για ζωή, για αγώνα. Αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε τιμώντας τη μνήμη σου και την προσφορά σου στον κοινό μας αγώνα…»

Φίλε Σταύρο, καλό σου ταξίδι

Share.

Comments are closed.