Γιώργος Καμίνης: Διεκδικώ την ηγεσία με σκοπό να ενώσω την παράταξη

0

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
Σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Athens Gate, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι η κοινωνία είναι «όμηρος κλειστών πολιτικών κυκλωμάτων που την κρατούν καθηλωμένη στο χθες. Η χώρα ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική Δημοκρατική παράταξη, που ήταν πάντα η πιο γόνιμη ρήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα».
Όπως είπε, «μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί να ειναι αυθεντικά λαϊκή χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία και πατριωτική χωρίς να είναι συντηρητική όπως η αξιωματική αντιπολίτευση».
Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. Έχω εκπροσωπήσει την παράταξη νικηφόρα σε δύο εκλογές, με διαφορετικό αντίπαλο κάθε φορά. Επικρατήσαμε γιατί ήμαστε ενωμένοι Ενωμένη η παράταξη θα γίνει ξανά μεγάλη για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και όχι για να γίνει ένα δευτερεύων συμπλήρωμα».
Ο δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε έκκληση «σε κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη και στους νέους εντός ή εκτός Ελλάδας να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να βάλουν την σφραγίδα τους στην αυριανή Ελλάδα».  

Και να εκλεγώ, παραμένω δήμαρχος
«Και να εκλέγω, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Παραμένω δήμαρχος Αθηναίων» ξεκαθάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 984, στην παράταξή του, ο Γιώργος Καμίνης, το πρωί της Δευτέρας λίγο πριν προβεί στην επίσημη δήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ,. Καμίνης κάλεσε όσους δημοτικούς συμβούλους θέλουν, να στηρίξουν την προσπάθεία του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, η επιλογή είναι ελεύθερη και όχι δεσμευτική.

Ολόκληρη η δήλωση Καμίνη:
«Η Ελλάδα εδώ και οκτώ χρόνια είναι βυθισμένη σε μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια κρίση που όχι μόνον βρήκε τη χώρα εντελώς απροετοίμαστη, αλλά αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς εθνική στρατηγική. Η κοινωνία μας συνεχίζει να είναι όμηρος κλειστών πολιτικών και οικονομικών κυκλωμάτων που την καθηλώνουν στο χθες.
Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει.
Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. ‘Εχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φορά αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων.
Απευθύνω πρόσκληση σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Καλώ ιδίως τους νέους, τόσο αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όσο και εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν από σήμερα τη σφραγίδα τους, στην αυριανή Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της περηφάνιας και των ανοιχτών οριζόντων
».

Share.

Comments are closed.