Την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή Αλιβιζάτου ξεκαθαρίζει τη διαδικασία εκλογής αρχηγού

0

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τη διαδικασία για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, με την επιτροπή Αλιβιζάτου πάντως, να συνεδριάζει χθες, και τα μέλη της να συζητούν επί όλων των θεμάτων και αιτιάσεων που θέτουν οι υποψήφιοι, προκειμένου να καταφέρουν να βρουν την χρυσή τομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν –ανεξαρτήτως αν πρόκειται για προέδρους κομμάτων ή όχι- να καταθέσουν 1000 υπογραφές προκειμένου να είναι υποψήφιοι. Ο καθένας εξ αυτών θα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει το δικό του προεκλογικό πρόγραμμα, στον βαθμό που θέλει να πραγματοποιήσει περιοδείες, διαδικτυακή καμπάνια ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αγώνα, όλοι όμως θα έχουν την ευκαιρία καθώς φαίνεται να συμμετέχουν σε τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι υποψήφιοι θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι για να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, σε μία συζήτηση που θα μεταδίδεται τηλεοπτικά, ενώ προτάσεις έχουν γίνει ακόμα και για Περιφερειακά ντιμπέιτ, σε τέσσερις μεγάλες ή και στις 13 ακόμα Περιφέρειες της χώρας, στον βαθμό που θα υπάρχει ο απαιτούμενος προεκλογικός χρόνος.

Η ψηφοφορία θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, με το σύστημα τις κάλπης, με περίπου 1000 κάλπες να στήνονται ανά την χώρα, σε κάθε καποδιστριακό δήμο και σε επιμέρους διαμερίσματα όπου οι εκλογικές περιφέρειες είναι μεγάλες, αλλά και άλλες να στήνονται στο εξωτερικό προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους Έλληνες έχουν μεταναστεύσει και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην διαδικασία.

Ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία δεν επιθυμεί η Χαριλάου Τρικούπη. Δεν αποκλείεται πάντως, η ηλεκτρονική ψηφοφορία να προβλεφθεί επικουρικά, προκειμένου να μην αποκλείσει μερίδα του πληθυσμού που έχει μόνο αυτή τη δυνατότητα να ψηφίσει. Αυτό όμως θα γίνει μόνο στον βαθμό που η Επιτροπή Αλιβιζάτου θα μπορέσει να εγγυηθεί για το αδιάβλητο.

Share.

Comments are closed.