Να τι θα έλεγε σήμερα, αν ζούσε, ο Λεωνίδας Κύρκος για την κόντρα γύρω από τον κομμουνισμό

0

Δεν θα σταθούμε στο πολιτικό μέγεθος του Λεωνίδα Κύρκου. Είναι σε όλους γνωστό και κατά τη γνώμη μας απ’ όλους αποδεκτό. Άλλωστε τον Λ. Κύρκο καθώς και πολλούς άλλους τους έχει αναλάβει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Εμείς όμως βρήκαμε ένα συγκλονιστικό κείμενο του Λεωνίδα, που θεωρούμε ότι ταιριάζει γάντι στην σημερινή ανιστόρητη κόντρα.

Να τι θα έλεγε για όλα αυτά η μεγάλη μορφή της ελληνικής Αριστεράς, ο Λεωνίδας Κύρκος:
«Φεύγω. Ζήσαμε -η γενιά μου- μια συναρπαστική περιπέτεια, γνώρισα από κοντά τη φτώχεια, τους κατατρεγμούς, τη φρίκη. Αλλά σε διαλείμματα και τη χαρά. Και έβαλα το λιθαράκι μου στον αγώνα για το φως, το δίκαιο και την ανθρωπιά. Ένιωσα συντετριμμένος όταν έσβησε το κόκκινο αστέρι στην κορυφή του Κρεμλίνου βουτηγμένο στη βία, το ψέμα και την ντροπή. Άλλα πίστεψαν οι άνθρωποι, άλλα λάλησαν οι προφήτες. Όπως άλλος ήταν ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιστήκαμε και γι’ αυτόν τον σοσιαλισμό, με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο να συνεχίσετε τον αγώνα, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος. Φεύγω, σας χαιρετώ όλους, και εσάς που πορευτήκαμε μαζί και εσάς τους άλλους της κάθε φορά αντίπερα όχθης, και έχω μόνο ένα να σας πω: σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία, δεν οδηγούν πουθενά, γεια σας».
12 Οκτωβρίου 1924 – 28 Αυγούστου 2011

Αυτό το κείμενο είναι το τελευταίο του πολιτικό του μήνυμα. Νομίζουμε ότι τα λέει όλα.

Share.

Comments are closed.