Κόντρα στον ΟΑΣΘ – Στον εισαγγελέα προσφεύγει ο πρώην πρόεδρός του

0

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση η κόντρα στον ΟΑΣΘ, με τον απερχόμενο πρόεδρο Χρήστο Στεφανίδη να προσφεύγει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ο κ.Στεφανίδης με σχετικό έγγραφο ζητάει από την εισαγγελία να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.
Όπως γράφει το thessnews.gr ο κ. Στεφανίδης χαρακτηρίζει βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου παράτυπη την άφιξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Επιχειρηματολογώντας για τα όσα λέει ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ υποστηρίζει πως δεν είχε κοινοποιηθεί εγκαίρως η ΚΥΑ που να ορίζει τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, ώστε να διευθετηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχώρησης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. 
Παράλληλα τονίζει -κάτι που ανέφερε και κατά τη διάρκεια της τελετής – ότι δεν ενημερώθηκε αφενός και αφετέρου δεν δόθηκε καμία προθεσμία για να συνταχθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής.

Τι ζητάει ο πρώην πρόεδρος
Ζατάει να του χορηγηθεί  σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή αντίγραφο του συνολικού αρχείου του τμήματος Προμηθειών του ΟΑΣΘ και πάσης φύσεως εγγράφων που συνάπτονταν με τη δράση του απερχόμενου δ.σ. του ΟΑΣΘ (αντίγραφο βιβλίου πρωτοκόλλου ΟΑΣΘ, αντίγραφο βιβλίου πρακτικών συνεδριάσεων δ.σ. ΟΑΣΘ αντίγραφο συνολικού αρχείου συμβάσεων τηρούμενο στο τμήμα προμηθειών στο τμήμα προμηθειών του ΟΑΣΘ).

Ένταση για τις εντυπώσεις στην παράδοση παραλαβή του ΟΑΣΘ 
Δεν έλειψε η ένταση κατά τη διάρκεια της παράδοσης παραλαβής των ηνίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Ο διορισμένος από τον υπουργό Υποδομών Στέλιος Παππάς, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα ζήτησε να μάθει ποιες είναι η εκκρεμότητες που υπάρχουν στον ΟΑΣΘ για να του απαντήσει ο κ. Σταφανίδης ότι δεν είχε ενημερωθεί για την τελετή παράδοσης παραλαβής και πως όλα τα στοιχεία υπάρχουν και είναι στη διάθεση της νέας διοίκησης.
Ωστόσο ο κ. Παππάς συνέχισε να επιτίθεται στην πρώην διοίκηση του ΟΑΣΘ. 
«Θα περίμενα σήμερα ειλικρινά, σ΄ αυτή τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής, να είχα ένα πρώτο πλάνο, τι εκκρεμότητες υπάρχουν. Νομίζω οι στοιχειώδης διαδικασία παράδοσης παραλαβής είναι αυτή, ότι αυτές είναι οι εκκρεμότητές μας. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πληρωμένοι δεν είναι εκκρεμμότητα για εσάς; Γιατί δεν μας το είπατε;», διερωτήθηκε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς.
Για να του απαντήσει ο πρώην προέδρος, Χρήστος Στεφανίδης: «Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα; Εχθές το βράδυ, που με πήρε ο γενικός γραμματέας δεν μου είπε ότι θα γινόταν παράδοση και παραλαβή, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν κρύβουμε τίποτα, είναι στη διάθεσή σας, μπορείτε να τα ζητήσετε να τα πάρετε σε δέκα λεπτά».
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, επειδή ακριβώς εσείς δεν είστε έτοιμοι να παραδώσετε», είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος προς τον κ. Στεφανίδη, λέγοντάς του ότι μπορεί να φύγει, αφού έχει ήδη παραδώσει.

Share.

Comments are closed.