Φρένο στην αξιολόγηση των Δ.Υ. από ΑΔΕΔΥ και προϊσταμένους

0

«Ακαρπη», όπως είχε διαφανεί από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή από τη διαδικασία, απέβη και η τρίτη προθεσμία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έληξε τυπικά χθες.
Παρά τις επίσημες αλλά και τις «σιωπηρές» παρατάσεις που δόθηκαν αλλά και τις αρχικές εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν τελικώς στη διαδικασία, η αξιολόγηση επί του παρόντος παραμένει, όπως άλλωστε έχει συμβεί αρκετές φορές και στο παρελθόν, «σχέδιο επί χάρτου».
Προ του αδιεξόδου, η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικές λύσεις και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής», αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με το νέο σύστημα κινητικότητας.
Όσοι υπάλληλοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση θα αποκλείονται και από τη διαδικασία της κινητικότητας και συνεπώς από τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε θέσεις που επιθυμούν.
Η σύνδεση αξιολόγησης και κινητικότητας η οποία επελέγη εκτιμάται ότι θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς πεποίθηση των επιτελών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι ότι η «εμπλοκή» που δημιουργήθηκε δεν έγκειται στην απροθυμία των υπαλλήλων να συμμετέχουν στη διαδικασία αλλά στην άρνηση των προϊσταμένων τους να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης.
Την ίδια ώρα πάντως, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις που ακολούθησαν την απόφαση της κ. Γεροβασίλη για παροχή τρίτης παράτασης, ΑΔΕΔΥ και ΜΕΤΑ, «θριαμβολογούν» εν ολίγοις για την επιτυχία της αποχής, αποδίδουν στην κυβέρνηση «πιέσεις» και «εκβιασμούς» και καθησυχάζουν τους υπαλλήλους ότι «η συνέχιση της αποχής δεν θα έχει πειθαρχικές συνέπειες».

ΝΔ: Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες
Δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση λόγω όσων έλεγε τα προηγούμενα χρόνια, αν και η Όλγα Γεροβασίλη παραδέχεται πως «η αξιολόγηση είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας», επισημαίνει ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς
Η κυβέρνηση «έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γεωργαντάς και συνεχίζει τονίζοντας ότι «Η αξιολόγηση στο Δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει, παρά τις τρεις εγκυκλίους παράτασης που έχει στείλει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και παρά το γεγονός πως και η ίδια παραδέχεται πλέον, πως το μέτρο της αξιολόγησης είναι προς όφελος της κοινωνίας.»

Η απάντηση της κ. Γεροβασίλη
Άμεση ήταν η απάντηση της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, μέσω ανακοίνωσης, καταλόγισε στη Ν.Δ. «σιωπηρή υποκίνηση της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης» επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται τη χαρά της στην ανάμνηση των τυφλών απολύσεων και της καρατόμησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα». «Οι θιασώτες της κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης θα μείνουν με τις αναμνήσεις τους», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Share.

Comments are closed.