Θα δημιουργήσει προβλήματα στη συγκυβέρνηση η «αριστερή ατζέντα»;

0

Ως αρχή επικείμενων αναταράξεων -εάν και εφόσον συνεχιστεί η προώθηση της λεγόμενης «αριστερής ατζέντας» από την κυβέρνηση- θα μπορούσε να ερμηνευτεί η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και η διαφοροποίηση του από τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής.
Ο υπουργός Άμυνας πήρε σαφείς αποστάσεις από όσα είπε ο Νίκος Βούτσης σχετικά με την ανάγκη η μεταμνημονιακή Ελλάδα να μην «βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”». Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, όπως ήταν φυσικό, είχαν προκαλέσει νωρίτερα την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με την τελευταία να αναφέρει ότι ο κ. Βούτσης «αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας».
Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκφράζει τη δυσαρέσκεια του απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές της τελευταίας περιόδου. Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος είχε προχωρήσει σε διπλή διαφοροποίηση από την επίσημη κυβερνητική γραμμή αρνούμενος να ψηφίσει τη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Γκρίνιες και δυσφορίες
Οι γκρίνιες στην κυβερνητική «συγκατοίκηση» δεν αποκλείεται να ενταθούν εάν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου επιμείνουν στη λεγόμενη «αριστερή ατζέντα», την οποία θεωρούν ως πεδίο προνομιακής διαφοροποίησης από τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο παρεμβάσεων του στη Βουλή, στα νομοσχέδια για την Υγεία και την Παιδεία, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε και μάλιστα ανοιχτά σε αυτό το σημείο. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά, μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι ΑΝΕΛ.

Γκρίνιες και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ
Γκρίνιες, ωστόσο, διατυπώθηκαν την Τρίτη και από τη Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Κώστα Χρυσόγονο. Σε ανακοίνωσή της, η εν λόγω τάση τήρησε διακριτές αποστάσεις από επιλογές της κυβέρνησης, όπως το θέμα της κλήρωσης των σημαιοφόρων. Αναμένεται ακόμη η τοποθέτηση της άλλης τάσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς εκφράζει διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική γραμμή, εκείνης των +53.

Share.

Comments are closed.