Και ο Τσακαλώτος γκρεμίζει το μνημονιακό αφήγημα των τελευταίων 5 χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ!

0

«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση», τονίζει εμφατικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση του άλλοτε επικεφαλής της Αρχής Ανδρέα Γεωργίου.
«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Να υπενθυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως έχουμε γράψει στο άρθρο μας με τίτλο «Δημήτρης Παπαδημούλης: Για το έλλειμμα 15,1% του 2009 ευθύνονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όχι η ΕΛΣΤΑΤ»

Ξένος Τύπος & η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου
Η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου εξακολουθεί να απασχολεί τον ξένο Τύπο καθώς, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, αφού η υπόθεση εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα στην Ευρώπη.
Το ζήτημα μπορεί να γίνει μεγάλο θέμα στις Βρυξέλλες, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα, που επικαλούμενο κύκλους της ΕΕ συμπληρώνει ότι είναι πιθανό να μπει στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup.
«Η ΕΚΤ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στατιστικά που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010», επεσήμανε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη γερμανική εφημερίδα. «Είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να προστατέψουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ», σημείωσε ακόμη.

Share.

Comments are closed.