Πέντε μετάλλια κέρδισε το Μαθηματικό του ΕΚΠΑ στο IMC 2017 στη Βουλγαρία

0

Η πενταμελής ομάδα του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάκτησε 1 χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια στον 24ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 31 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά η ομάδα αποτελούνταν από τους:

  1. Γιώργο Κοτσόβολης (χρυσό μετάλλιο)
  2. Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό μετάλλιο)
  3. Μιχάλης Σαράντης (αργυρό μετάλλιο)
  4. Νίκος Γκούμας (χάλκινο μετάλλιο)
  5. Γιώργος Γαβριλόπουλος (χάλκινο μετάλλιο) .

Ιδιαίτερα, θα πρέπει να σχολιαστεί η επίδοση του Γ. Κοτσόβολη, που αν και πρωτοετής φοιτητής κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.
Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London.
Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος.
Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 331 φοιτητές σε 71 ομάδες.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 20 θέση ξεπερνώντας διάσημα πανεπιστήμιο όπως του Cambridge και την Ecole Polytechnique.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner