Δημήτρης Παπαδημούλης: Για το έλλειμμα 15,1% του 2009 ευθύνονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όχι η ΕΛΣΤΑΤ

0

«Για την ευθύνη της χρεοκοπίας, για το έλλειμμα 15,1% του 2009, την ευθύνη την έχουν 100% η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όχι η ΕΛΣΤΑΤ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9».

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα “μαγειρέματα” στις δημόσιες στατιστικές αφορούν στο παρελθόν, βαρύνουν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα πλέον η Ελλάδα αναγνωρίζεται στο εξωτερικό -και στις Βρυξέλλες, εγγυάται πλήρως την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία των ελληνικών δημόσιων στατιστικών και της ΕΛΣΤΑΤ, σε συνεργασία με τη Eurostat» επισήμανε ο κ.Παπαδημούλης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο κ.Παπαδημούλης παρατήρησε ότι «αν το θερμόμετρο δείχνει πυρετό, δε φταίει το θερμόμετρο, αλλά άλλοι λόγοι».

«Στο ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης, το έλλειμμα είναι για το 2009 15,1% και ευθύνονται γι’ αυτό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις τους και όχι η ΕΛΣΤΑΤ. Το κυριότερο είναι ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις -του Γ. Παπανδρέου, του Λ. Παπαδήμου, του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα– έχουν συνομολογήσει και αποδεχθεί αυτό το έλλειμμα, που οδήγησε στη χρεοκοπία και ήταν τότε 15,1%» διευκρίνισε.
Πρόσθεσε ακόμη πως «ο κ. Γεωργίου έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε ανώτερο βαθμό δικαιοσύνης, ενώ κατά τη συνταγματική τάξη, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δε νοείται να παίρνει εντολές, ούτε από την Αθήνα, ούτε πολύ περισσότερο από τις Βρυξέλλες». «Νομίζω ότι είναι υπερβολικές, άτοπες και δε βοηθούν αυτές οι δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, που δίνουν την εντύπωση μίας διάθεσης παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Έχουν κάθε λόγο και στις Βρυξέλλες σε αυτό το θέμα να κατεβάσουν τους τόνους» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.

Comments are closed.