Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla παρέδωσε τα κλειδιά των πρώτων ηλεκτροκίνητων Model 3

0

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla παρέδωσε τα πρώτα αυτοκίνητα του πολυαναμενόμενου Model 3, το οποίο αποτελεί φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.
Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, έφτασε στην ειδική τελετή οδηγώντας ένα κατακόκκινο Model 3, υπό τα χειροκροτήματα εκατοντάδων υπαλλήλων της εταιρείας του.
Οι πρώτοι αγοραστές, 30 εργαζόμενοι στην εταιρεία, παρέλαβαν και επισήμως τα καινούρια αυτοκίνητά τους που ήταν σταθμευμένα κοντά στη σκηνή όπου παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο.

Το σεντάν της Tesla βγαίνει σε δύο εκδόσεις: 
Η βασική έκδοση κοστίζει 35.000 δολάρια, έχει αυτονομία 220 μιλίων (περίπου 350 χλμ), μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ/ώρα και χρειάζεται 5,6 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα.
Η ακριβότερη έκδοση κοστίζει 44.000 δολάρια, έχει αυτονομία 310 μιλίων (περίπου 500 χλμ), τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. 
Όπως και τα μοντέλα S και X, το Model 3 είναι πλήρως ηλεκτρικό, έχει πρόσβαση στο δίκτυο ταχυφορτιστών της εταιρείας και φυσικά διαθέτει το σύστημα auto pilot.
Περίπου 500.000 Model 3 έχουν ήδη προπαραγγελθεί και η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει μπροστά της είναι να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της μαζικής παραγωγής.

Δείτε Βίντεο από την πρώτη παρουσίαση του Model 3 Handovers της Tesla

Share.

Comments are closed.