Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς»

0

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ αφού από το πρωί οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά ξεκινώντας τις χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, την «Αγιά Σοφιά».

Αρκετοί οπαδοί της Ένωσης βρέθηκαν στον χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο της Ένωσης και με συγκίνηση έβλεπαν τις μπουλντόζες να ξεκινούν τις εργασίες για την… επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

O αγιασμός για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πάνω από δέκα χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στον αγιασμό για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το σύνθημα «ξεκινάμε», ο ιστορικός χώρος του γηπέδου της ΑΕΚ φιλοξένησε την εκδήλωση του αγιασμού, μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου, της Αγια-Σοφιάς.

«Να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο, που πίστεψε στο δίκαιο αγώνα μας. Άλλωστε σ’ αυτή την ομάδα, τίποτα δεν χαρίστηκε. Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ψηλά και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Θα είναι άτρωτα. Η φλόγα άναψε. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που έδωσε την ευχή του, για να κτίσουμε αυτό γήπεδο. Σας καλώ να κτίσουμε μαζί αυτό το δεύτερο σπίτι της ομάδας. Να κάνουμε ξανά υπερήφανους τους προγόνους μας» ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε την ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης φανερά συγκινημένος.

Από νωρίς βρέθηκαν στο χώρο και οι «θρύλοι» της ΑΕΚ, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου και Μαύρος, ενώ παρών ήταν και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και οι Κώστας Λαλιώτης, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Πάντζας, Ελένη Αυλωνίτου, Ιούλιος Συναδινός, Έφη Γαϊτανά Αποστολάκη, Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Κώστας Βουτσάς.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε δώρο στον Δημ. Μελισσανίδη, την πρώτη σημαία για το νέο γήπεδο.

Share.

Comments are closed.