Super League: Μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

0

Διεκόπη το Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την προκήρυξη του πρωταθλήματος και με τη διεξαγωγή ή όχι των πλέι οφ ν’ αποτελούν το μεγάλο «αγκάθι».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πρόβλημα έγκειται στα πλέι οφ και το αν θα διεξαχθούν αυτά ή όχι την ερχόμενη σεζόν.  Την προσεχή Παρασκευή (28 Ιουλίου) θα συνεχιστεί το συμβούλιο, με θέμα την προκήρυξη του πρωταθλήματος η οποία, όπως είπαμε, δεν υπεγράφη.
Στο μεταξύ, στο τηλεοπτικό τοπίο οι ομάδες δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και όλες οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι δεν τελεσφόρησαν! 
Ο Γιάννης Βρέντζος μετέφερε την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο ΔΣ της Super League, η οποία ήταν η εξής: «Ήμουν ο πρώτος που στήριξε την κεντρική διαχείριση, κι ας κόστιζε στην ομάδα μου για να στηριχθούν οι μικρότερες ομάδες και να υπάρχει ευημερία στο ποδόσφαιρο. Όμως αντί ευημερίας στο ποδόσφαιρο γέμισαν ορισμένες τσέπες. Αν λοιπόν δεν θέλετε την κεντρική διαχείριση θα είμαι και ο πρώτος που θα την καταγγείλει για να μην ισχύει πλέον».

Αποχώρησε η Λάρισα
Στο μεταξύ ο  Αλέξης Κούγιας έξαλλος τόνισε πως «Η ΑΕΛ αποχωρεί εντελώς από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Super League. Είναι ο τρόπος να διαμαρτυρηθούμε για αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν. Για άλλη μια φορά χωρίς κανένα σπουδαίο λόγο ανεβλήθη η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, για τους δικούς τους λόγους, δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το οικονομικό κομμάτι του ποδοσφαίρου και δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν ουσιαστικά πριονίζουν και τα ίδια τους τα πόδια. Ό,τι εισηγούνται ή ό,τι αρνούνται να ψηφίσουν έχουν να κάνουν με το ταμείο τους και όχι για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Σε συνεργασία με το συνδρομητικό κανάλι ουσιαστικά τορπιλίζουν κάθε υγιή προσπάθεια σε όποιον γνωρίζει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί οδηγούν το ποδόσφαιρο στο μηδέν. Δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους αλλά για τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ. Μιλάμε 3,5 ώρες και στο τέλος αρκεί η πρόταση ενός υποδούλου στην κυριολεξία σε απόψεις άλλων για να τορπιλιστεί ότι έχουμε αποφασίσει. Αυτό γίνεται μήνες ολόκληρους τώρα. Δαπανήσαμε το καλοκαίρι μας για να βρισκόμαστε στα γραφεία του κυρίου Πανόπουλου για να αποφασίσουμε οι 12 για το ποδόσφαιρο. Αυτό το μέτωπο των 12 είναι κατά βούληση μέτωπο και δεν γίνεται τίποτα για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται τίποτα για την υγεία του ποδοσφαίρου. Για τους 4 είναι πως θα βγάλουν περισσότερα χρήματα και πως ένα προσωπικό παιχνίδι ιδιοκτητών και πως θα νικήσει ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν υγιείς άνθρωποι, άνθρωποι με απόψεις όπως ο κύριος Κωστούλας ο κύριος Σπανός. Διατυπώνει απόψεις και ο κύριος Χριστοβασίλης. Οι άλλοι έχουν την νοοτροπία του ραγιά».

Πανόπουλος: Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος τόνισε: «Οι σημερινές διαδικασίες ήταν ένα μπάχαλο. Και το Δ.Σ. και η Γ.Σ.. Κανένα αποτέλεσμα…  Την Παρασκευή θα βρεθούμε ξανά. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Μεγάλη κουβέντα αυτή. Εμείς ως Ξάνθη αρχικά είπαμε να μην υπάρξει αναβολή για την προκήρυξη και για όλα τα θέματα και τις απόψεις. Ψήφισα τελικώς υπέρ για μία τελευταία προσπάθεια να τα βρούμε. Εάν υπάρχει έστω μία περίπτωση να τα βρούμε στο τελευταίο λεπτό. Να δούμε εάν θα υπάρχει ποδόσφαιρο για έναν χρόνο ακόμα. Οι 16 ιδιοκτήτες να το σκεφτούν αυτό. Να σκεφτούν το τι γίνεται στην επόμενη ημέρα. Με τα σημερινά δεδομένα δεν βλέπω επόμενη μέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω επόμενη μέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Επίσης ότι ως προς τους μικρομεσαίους υπήρχε αρχικά μία συμφωνία για περίπου 400.000 ευρώ για κάθε ομάδα αλλά το… χάλασαν σύμφωνα με τον ίδιο οι μεγάλοι.

Share.

Comments are closed.