Με επιτόκιο 4,625% έκλεισε η έξοδος στις αγορές – Τρία δις. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

0

Τρία δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό Δημόσιο από την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου την Τρίτη, με την απόδοση να ορίζεται στο 4,625%, ενώ το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375%.
Πρόκειται για τιμές χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 4,95% και  4,75%, αντίστοιχα. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκπληρώθηκε ο στόχος του ελληνικού ομολόγου, «θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος».
Όπως επισημαίνουν, «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.
Είναι σημαντικό ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
».

 

Share.

Comments are closed.