Δημοκρατική Συνεργασία Π.Ε.: Εκπαιδευτικοί απειλούνται με κυρώσεις εξ αιτίας της ανεύθυνης στάσης κάποιων Δήμων της Χώρας!

0

Στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου και με τα σχολεία κλειστά, πολλοί εκπαιδευτικοί, κυρίως διευθυντές σχολείων όχι όμως μόνο, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη σχολικών επιτροπών από τους ΟΤΑ της περιοχής τους χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να ενημερωθούν καν και οι οποίοι όταν το έμαθαν δήλωσαν άμεσα παραίτηση χωρίς να συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση, δέχτηκαν ειδοποιήσεις από την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, με τις οποίες τους γινόταν γνωστό πως είναι υπόχρεοι δηλώσεων πόθεν έσχες.

Καθώς δε, το χρονικό όριο υποβολής των δηλώσεων έχει περάσει, κινδυνεύουν με διοικητικό και ποινικό πρόστιμο αν δεν ολοκληρώσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες εκτός από το ότι είναι χρονοβόρες έχουν και οικονομικό κόστος!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλει τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο κάποιοι Δήμοι της Χώρας αντιμετώπισαν τους εκπαιδευτικούς της περιοχής τους, εμπλέκοντάς τους χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να τους ρωτήσουν καν, σε περιπέτειες και ταλαιπωρία. Είναι τραγικό επίσης ότι δεν φρόντισαν ούτε να τους ενημερώσουν για τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται ο ορισμός τους καθώς και για το γεγονός ότι από αυτές τις υποχρεώσεις δεν απαλλάσσονται ακόμα και αν παραιτηθούν.

Καλούμε τους αρμόδιους να παρατείνουν τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων για όσους χωρίς να έχουν καμία ευθύνη έχουν βρεθεί στην δυσχερή θέση να είναι απολογούμενοι εξ αιτίας της δικαιολογημένης άγνοιάς τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Απαιτούμε από τους ΟΤΑ που με ευθύνη τους έχουν προκύψει τέτοια ζητήματα, να αναλάβουν το οικονομικό κόστος τόσο της συμπλήρωσης των δηλώσεων όσο και των ενδεχόμενων προστίμων.

Τέλος καλούμε τη ΔΟΕ να απαιτήσει από την ΚΕΔΕ, να μην ξαναεμφανιστούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα ορισμού χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, χωρίς ενημέρωση για τις υποχρεώσεις, χωρίς νομική κάλυψη και χωρίς την αποδοχή των εκπαιδευτικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση το κάλεσμα των μελών μας σε μη συμμετοχή στη στελέχωση των σχολικών επιτροπών των ΟΤΑ, αποτελεί μονόδρομο.

Share.

Comments are closed.