Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Τα συνειδητά ψέματα κόστισαν βαριά.

0

Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Και 2,5 χρόνια μετά όλοι πια ξέρουν. Κανείς δεν δικαιούται να κάνει τον ανήξερο. Κανείς δεν μπορεί να δηλώσει άγνοια.
Όλοι πια οφείλουν να γνωρίζουν. Ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ένα επικίνδυνο μίγμα λαϊκισμού και ιδεοληψιών. Που βρέθηκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες του χρόνου της προεδρικής εκλογής το 2014 και την κόπωση και το θυμό ενός ολόκληρου λαού μετά από 5 χρόνια κρίση. 
Ένας λαός που και προεκλογικά και μετεκλογικά μπάφιασε στο συνειδητό ψέμα. Στις ύβρεις και στους προπηλακισμούς αντιπάλων ή μη αρεστών. Οι προδότες, οι γερμανοτσολιάδες, οι μερκελιστές, τα σοιμπλάκια, η τρόικα εσωτερικού στην ημερήσια διάταξη.
Προεκλογικά, η σημερινή κυβέρνηση του έταξε «τον ουρανό με τα άστρα». Το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την 13ησύνταξη και τόσα άλλα. Με παροχές συνολικού ύψους 12 δις ευρώ. Η μονομερής διαγραφή του χρέους. Του γνωστού «και μη εξαιρετέου» επαχθούς και επονείδιστου.
Και μετεκλογικά, αφού δεν ήρθε η ελπίδα και δεν άλλαξε η Ευρώπη…
Τον «τσάκισε» στη «σκληρή διαπραγμάτευση» και στη «δημιουργική ασάφεια». Και φάνηκε περίτρανα ότι δεν είχε κανένα σχέδιο. Για τίποτα.
Ή μήπως είχε; Κάποιο άλλο, κρυφό σχέδιο. Κλεισμένο, στα «συρτάρια της ιδεοληπτικής της αριστερής αντιευρωπαϊκής νοοτροπίας». Μακριά από τα περίεργα βλέμματα των αδαών. Των μη πληροφορημένων. Σχέδιο, μόνο για τους μυημένους.
Με σειρά δηλώσεών τους και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο τότε και ακόμη και σήμερα Κορεάτης σύμβουλος-«φάντασμα», με τις παχυλές αμοιβές, βγάζουν στο φως προετοιμασίες που έγιναν το 1ο καταστρεπτικό εξάμηνο του 2015 για παράλληλο σύστημα πληρωμών και παράλληλο νόμισμα. Που ήταν σε πλήρη γνώση –και πιθανόν υπό την έγκριση- και του σημερινού πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Και που με μαθηματική ακρίβεια αν τα σχέδια αυτά «έπαιρναν σάρκα και οστά» θα οδηγούσαν τη χώρα όχι μόνο εκτός ευρώ αλλά και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι μόνο ζητά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1ο εξάμηνο του 2015 κόστισε στην ελληνική οικονομία 100 δις ευρώ. Πρόσφατη, η δήλωση του προέδρου του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Και χρέωσε την ελληνική κοινωνία με μέτρα κοντά στο 15 δις.
Η κυβέρνηση της αλά καρτ ευαισθησίας συνεχίζει να κωφεύει. Μάλλον το «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» εκτός από «αριστερό και ηθικό» είναι και λιγάκι κουφό. Αλλά τα capital controls είναι ακόμη. Όπως και τα μέτρα που μας χρέωσε. Και ο καιρός που θα υποχρεωθεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις και απαντήσεις δεν είναι μακριά.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης είναι  Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Προηγούμενα άρθρα

  1. Μανώλης Κεφαλογιάννης: Το α λα τούρκα Διεθνές Δίκαιο
  2. Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ο ΔΟΛ στους εργαζομένους στη συμβολική τιμή του 1€
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner