Χαλάνδρι: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Χρυσούλα Μάζη από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Χαλανδρίου

0

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, εκτός των άλλων, είχαμε και την ανεξαρτητοποίηση της δημοτική συμβούλου και Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρυσούλα Μάζη από την παράταξη της πλειοψηφίας του δήμου Χαλανδρίου

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της αποτελεί ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του δημάρχου Συμεών Ρούσου αλλά και κατά της ηγετικής ομάδας της παράταξης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με τους πολίτες του Χαλανδρίου».

Η κ. Μάζη χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις εναντίον του Δημάρχου και της ηγετικής ομάδας στηλιτεύοντας τον αυταρχισμό και το έλλειμμα συλλογικότητας. Χαρακτηριστικά ανεφέρει:
«Σύντροφοι της Παράταξης, αποτύχαμε να κάνουμε πράξη το εγχείρημα της Αριστεράς με αμοιβαίο σεβασμό στις τάσεις και στα διαφορετικά πολιτικά υποκείμενα που προϋπήρχαν στην Παράταξή μας.» και συνεχίζει παρακάτω : «Ενώ θέσαμε τις βάσεις στην Παράταξη -με την ανάληψη της εξουσίας- για συλλογικό συμμετοχικό βηματισμό, θεωρώ ότι δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε, με ευθύνη της Διοίκησης και του ιδίου του Δημάρχου, ο οποίος προέταξε από την αρχή το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του Καλλικράτη, κωφεύοντας σε συντρόφους και Δημοτικούς Συμβούλους…».

Κορυφώνει δε την επίθεσή της στον ίδιο το Δήμαρχο λέγοντας: «ο τρόπος και ύφος που δεν αρμόζουν, κατά τη γνώμη μου, σε δήμαρχο της Αριστεράς. Η Αριστερά δεν διοικεί με εκφοβισμό και δεν έχει δυσανεξία στην κριτική

Ολόκληρη η δήλωση ανεξαρτητοποίηση της κ. Μάζη
«Δήλωση ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου
Χρυσούλας Μάζη
Μετά από επίμονο και μακροχρόνιο προβληματισμό και με μεγάλη πικρία δηλώνω την απομάκρυνσή μου από την παράταξη “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” και την ανεξαρτητοποίησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό μου υπαγορεύουν η αξιοπρέπεια και η ηθική μου. Όσο για την πικρία μου, αυτή αφορά τη μικρή προσφορά μου ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής στη μεγάλη γειτονιά μου στο Χαλάνδρι και στους ανθρώπους του, γιατί θα ήθελα να έχω προσφέρει πολλά περισσότερα. Το αυταρχικό πλαίσιο της Διοίκησης δεν μου το επέτρεψε…
Θεωρώ ότι με την ανεξαρτητοποίησή μου υπηρετώ τις δημοκρατικές αρχές, με τις οποίες έχουμε εκλεγεί και τις οποίες θα προσπαθώ να αναδεικνύω ως μέλος του Δημοτικού 7υιιβουλίου.
Σύντροφοι της Παράταξης, αποτύχαμε να κάνουμε πράξη το εγχείρημα της Αριστεράς με αμοιβαίο σεβασμό στις τάσεις και στα διαφορετικά πολιτικά υποκείμενα που προϋπήρχαν στην Παράταξή μας. Ενώ θέσαμε τις βάσεις στην Παράταξη -με την ανάληψη της εξουσίας- για συλλογικό συμμετοχικό βηματισμό, θεωρώ ότι δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε, με ευθύνη της Διοίκησης και του ιδίου του Δημάρχου, ο οποίος προέταξε από την αρχή το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του Καλλικράτη, κωφεύοντας σε συντρόφους και Δημοτικούς Συμβούλους που επανειλημμένα έθεσαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.
Ο συγκεντρωτισμός και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη συλλογικότητα μετέτρεψαν την Παράταξη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της σε ένα αδρανές, απαθές ακροατήριο, στο οποίο δεν επετράπη να παράγει πολιτική, παρά μόνο να πείθεται και να χειροκροτεί.
Σ’ αυτό προστέθηκε και ο τρόπος του ιδίου του Δημάρχου – έκδηλος πλέον δημόσια σε πρόσωπα και θεσμούς. Τρόπος και ύφος που δεν αρμόζουν, κατά τη γνώμη μου, σε δήμαρχο της Αριστεράς. Η Αριστερά δεν διοικεί με εκφοβισμό και δεν έχει δυσανεξία στην κριτική. Η στάση αυτή απομάκρυνε συντρόφους, φόβισε και άφησε μετέωρους άλλους, μεταξύ αυτών και εμένα.
Πρόθεσή μου δεν ήταν η αποδυνάμωση της Διοίκησης. Θα ήθελα όμως να είχε πειστεί σε έναν άλλον τρόπο που να μας συμπεριελάμβανε όλους. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά, όσο με αφορά, οδηγήθηκα στην παραίτηση από Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, γιατί προσβλήθηκα προσωπικά και δημόσια από τον ίδιο το Δήμαρχο, επειδή διαφώνησα στην απαξίωση δημόσιων δομών και συγκεκριμένα των Δημοτικών Ιατρείων. Επιπλέον, λοιδορήθηκα, απαξιώθηκα και συκοφαντήθηκα στη
συλλογικότητα και στη λίστα της Παράταξης από Αντιδήμαρχο και από τον ίδιο το Δήμαρχο.
Εκτίμησή μου είναι ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, γι’ αυτό και ανεξαρτητοποιούμαι εμμένοντας σε έννοιες και αξίες πρωταρχικές, όπως δίκαιο, ηθικό, δημοκρατικό, αριστερό.
Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου
Δεσμεύομαι ότι με την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδρυτικές αρχές της Παράταξης, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, συστηματικά παραβιάζονται από τη Διοίκηση.
Χαλάνδρι 12 Ιουλίου 2017
Χρυσούλα Μάζη
»

 

Share.

Comments are closed.