Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ: Η διαθεσιμότητά μου δεν πρόκειται να περιορίσει το συνδικαλιστικό μου λόγο

0

Έγγραφες εξηγήσεις-αντιρρήσεις για την ακύρωση της απόφασης του Τόσκα με την οποία τον έθεσε σε διαθεσιμότητας, έδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Ντούμας. Ο ελεγχόμενος όφειλε εντός πέντε ημερών να υποβάλλει τις αντιρρήσεις του για το καθεστώς διαθεσιμότητας που του επεβλήθει.

Ο αρχιφύλακας. Λοιπόν, Βασίλειος Ντούμας κατέθεσε τις αντιρρήσεις του στον Ταξίαρχο που διενεργεί την Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Υποστηρίζει σε αυτές, πως οι δηλώσεις του για το «κράτος του Εξαρχιστάν και την μετατροπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών που θα έπρεπε να κάνει ‘εγκαίνια στην πρεσβεία του κράτους του Εξαρχιστάν’» αφορούσαν τα επεισόδια που καταγράφηκαν στην περιοχή στις 29 Ιουνίου 2017, ως «απότοκο της απαγόρευσης με Απόφαση του Γ.Α.Δ.Α. προγραμματισμένης ανοιχτής εκδήλωσης στην περιοχή των Εξαρχείων».

Ο κ. Ντούμας αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό του: «Ως όφειλα και ως συνδικαλιστικά μου επιβαλλόταν, στηλίτευσα το ‘άβατο’ της περιοχής, καταφέρθηκα κατά των μπαχαλάκηδων που κάθε τόσο λεηλατούν τις περιουσίες των πολιτών και τραυματίζουν τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και το κύρος του θεσμού της Αστυνομίας. Το ζήτημα είναι μείζον, ασφαλώς γνωστό σε όλους εδώ και χρόνια και οι σοβαροί τραυματισμοί και προπηλακισμοί εκατοντάδων συναδέλφων δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πλέον τη σιωπή και την αδιαφορία κανενός, τουλάχιστον όχι ημών που τους εκπροσωπούμε συνδικαλιστικά».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει πως αυτό ήταν το πνεύμα των δηλώσεών του, οι οποίες συνυπογράφονταν από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν προκάλεσε δυσμενώς την κοινή γνώμη αλλά αντίθετα εξυπηρέτησε και προστάτευσε τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πειθαρχικά ελεγχόμενος ένστολος συνδικαλιστής υποστηρίζει πως δεν υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, πολύ περισσότερο τέτοιο που να επισύρει ανώτερη πειθαρχική ποινή, και συνακόλουθα δεν συντρέχει κανένας λόγος επιβολής του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας. Στον επίλογο των έγγραφων αντιρρήσεων δηλώνει ότι «πιθανή θέση μου σε διαθεσιμότητα σε τίποτα δεν πρόκειται να περιορίσει το συνδικαλιστικό μου λόγο, καθώς αυτός κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και πηγάζει από τη βούληση χιλιάδων συναδέλφων μου».

Στο ίδιο έγγραφο ο ένστολος συνδικαλιστής αναφέρει πως δεν συντρέχει κανένας λόγος επιβολής του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς σε τίποτε δεν παρακωλύεται η ομαλή διεξαγωγή της ανάκρισης, «ούτε οι δηλώσεις μου προκάλεσαν δυσμενώς την κοινή γνώμη (αντίθετα μάλιστα), ούτε η θέση μου σε διαθεσιμότητα θα αποτρέψει εμένα ή άλλον αστυνομικό από παρόμοια συμπεριφορά».

 Ο κ. Ντούμας στο πλαίσιο της κλήσης του σε ακρόαση για να δώσει εξηγήσεις ισχυρίζεται ότι έχει επανειλημμένα καυτηριάσει πρόσωπα και σχολιάσει γεγονότα, πάντοτε εντός των ορίων της ευπρέπειας, του γνήσιου και ανόθευτου συνδικαλιστικού λόγου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του σωματείου, των συναδέλφων που εκπροσωπεί, αλλά και του κοινωνικού συνόλου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. 

Share.

Comments are closed.