Πανευρωπαϊκή επιτυχία Ελλήνων καθηγητών της φυσικής

0

1ο βραβείο αλλά και διακρίσεις κέρδισε ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών στο 10ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Kölcsey στο Debrecen της Ουγγαρίας, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Την Ελληνική αποστολή που αποτελείτο από τους:

  1. Ορφανάκης Μιχάλης, φυσικός, Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού, Ιεράπετρα, Κρήτης,
  2. Νούσης Βασίλειος, φυσικός, Υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Θεσπρωτίας,
  3. Παρισοπούλου Ευαγγελία, χημικός, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, Θεσσαλονίκη,
  4. Πετούσης Χρήστος,  φυσικός, 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης,
  5. Πούτος Πέτρος, ηλεκτρολόγος και ηλεκτρονικός ΤΕΙ, 1οΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας,
  6. Τσουτσουδάκης Αστρινός, φυσικός, Γενικό Λύκειο Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Ηράκλειο, Κρήτης,
  7. Μαργαρίτης Αντώνιος, χημικός, Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης
  8. Μαράκης Γεώργιος, φυσικός, Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης
  9. Γεώργιος Βίλλιας, βιολόγος, Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής και
  10. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη Ευγενία, φυσικός, Υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω, Συντονίστρια της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» και αρχηγό της Ελληνικής αποστολής.

Όλοι αυτοί ήταν οι βραβευμένοι εκπαιδευτικοί των «9ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών», που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω.

Το πρώτο βραβείο του Science on Stage σε και από τις επτά κατηγορίες, απονεμήθηκε στον Ορφανάκης Μιχάλης, από το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού – Γυμνάσιο Κουτσουρα, για την εργασία του «Οπτικός αξονικός τομογράφος με LEGO και Arduino».

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι εργασίες των Μαργαρίτη Αντώνη και Μαράκη Γιώργου, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, με θέμα «Το οπτικό σύστημα του ψαριού και η υποβρύχια όραση του ανθρώπου» καθώς και η εργασία του κ. Ορφανάκη επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή και παρουσιάστηκαν και ως highlights στην κεντρική αίθουσα ομιλιών του φεστιβάλ.

Το Science on Stage ξεκίνησε το 2000 ως εκπαιδευτική πρωτοβουλία που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2007 η πρωτοβουλία συνεχίζεται από µία ομάδα Ευρωπαίων εκπαιδευτικών που ίδρυσαν το «Science on Stage», επιστημονικό σωματείο µη κερδοσκοπικό µε έδρα το Βερολίνο, που υπόκειται στον γερμανικό νόμο, έχει παραρτήματα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες και ένα δίκτυο 100.000 STEM εκπαιδευτικών στις χώρες αυτές.

Στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ, που φέτος είχε θέμα «Inventing the future of science education» («Εφευρίσκοντας το μέλλον στην εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών»), οι Έλληνες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζί µε 400 συναδέλφους τους σε σεμινάρια, workshops και επιδείξεις των κατασκευών τους.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner