Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές από το ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε «Ποτέ την Κυριακή»

0

Με κάθε… επισημότητα υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, η απόφαση που αφορά στην προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα με την υπουργική απόφαση -η οποία για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες- καθορίζονται σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Φυσικά ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κεραμίδια για το θέμα αυτό. Μάλιστα είχε ως κεντρικό του σύνθημα το «Ποτέ την Κυριακή» και με αυτό καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.

Ας μην λησμονούμε ότι σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «εμπαίζουν την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού».

Συνεχίζοντας έλεγε: «με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, ισοπεδώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Share.

Comments are closed.