Χώρα Μεσσηνίας: Γονείς ζητούσαν καθηγητές το 2014 και σήμερα είναι κατηγορούμενοι

0

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την αύριο Παρασκευή  7 Ιουλίου 2017 γονείς από τη Χώρα Μασσηνίας, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας για την κατάληψη που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2014 ζητώντας καθηγητές για το γυμνάσιο.

Σίγουρα πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός, καθώς γονείς οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, ζητώντας καλύτερη στελέχωση του σχολείου τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στην Κυπαρισσία και αναμένεται με ενδιαφέρον.

Με ανακοίνωσή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας – απευθύνει και κάλεσμα σε όλους τους γονείς να παρευρεθούν στο δικαστήριο και τονίζει:

«Στις 7 του μήνα και ημέρα Παρασκευή δικάζονται στην Κυπαρισσία μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας για την κατάληψη του σχολείου στις 8 Δεκεμβρίου του 2014. Σκοπός της κατάληψης ήταν η στελέχωση των σχολείων Γυμνασίου-Λυκείου με καθηγητές, δεδομένου ότι στο Γυμνάσιο δεν είχαν δοθεί βαθμοί σε 5 μαθήματα -στο α’ τρίμηνο- και στο Λύκειο υπήρχε έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα (Αρχαία – Νέα – Φυσική). Θεωρήσαμε καθήκον μας να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια σαν τελευταίο μέσο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας σαν γονείς και σαν Έλληνες πολίτες. Παρά τις διαβεβαιώσεις παραγόντων της Πολιτείας τελικά οδηγούμαστε σε τακτική δικάσιμο. Εάν εμείς παρανομήσαμε, τότε τι έκαναν οι διευθυντές των σχολείων μας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας, ο περιφερειακός διευθυντής, ο υπουργός και οι εκπρόσωποι της σύννομης τάξης στην περιοχή μας που με περισσή διάθεση μας παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη; Καλούμε όλους τους γονείς στην Κυπαρισσία στις 7 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 π.μ.».

Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εσάς που τότε αγωνιστήκαμε για ένα καλύτερο σχολείο που δεν σας παρείχε η πολιτεία και και…
ρωτάμε το Υπουργό Παιδείας:

  • κ. Γαβρόγλου τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
  • Ποια παρέμβαση σκοπεύετε να κάνετε;
  • Είστε ενήμερος για το γεγονός ή τα συμβαίνοντα είναι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα και δεν σας αφορούν;

Αναμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις σας…

Share.

Comments are closed.