Ρένα Δούρου: Ευθέως απαντώ πως πρέπει να υπάρχουν εμπορικές χρήσεις μέσα στα Πάρκα

0

Θα μπορούσε να είναι αυτός ο συνδυασμός της ζέστης και της βαριάς μυρωδιάς από το σκουπιδαριό στο Πεδίο του Άρεως που ρίχνουν κάτω ελέφαντα, αλλά η συνέντευξη Τύπου της Ρένας Δούρου έγινε πολύ μακριά από το παραμελημένο Πάρκο της Αθήνας ώστε να πει κανείς πως επηρεάστηκε από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Όσοι άκουσαν την Περιφερειάρχη της Αττικής στη συνέντευξη τύπου να δηλώνει εμφατικά «μακριά από εμένα οι κρατικίστικες λογικές» και να αναγνωρίζει ότι χωρίς συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα το Πεδίο του Άρεως είναι καταδικασμένο να μαραζώσει σαν το Πάρκο Τρίτση, μάλλον θα δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει την πλάτη στον κρατισμό που επιβάλει η «κεντρική γραμμή» του κόμματος.
Η κ. Δούρου είπε κι άλλα που δεν τα ακούμε συχνά πυκνά από τους συντρόφους της. Όπως ότι «ευθέως απαντώ πως πρέπει να υπάρχουν εμπορικές χρήσεις μέσα στα Πάρκα, αλλά με έλεγχο». Κάτι που ήδη συμβαίνει στο Πάρκο μιας και νοικιάζονται καφετέριες και καντίνες, ενώ ετοιμάζονται ακόμη μεγαλύτερες business εφόσον θα δοθούν προς ιδιωτική εκμετάλλευση το Green Park αλλά και το «κτίριο Οικονομίδη» χώροι του οποίου θα διατεθούν προς εκμετάλλευση για τη δημιουργία κέντρων εστίασης και πολιτισμού.
Και μέχρι εδώ ίσως όλα καλά… Όμως την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση κατηγορεί την «ακραία νεοφιλελεύθερη» Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι προκάλεσε την κρίση των σκουπιδιών για επιβάλει στους Δήμους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, η Ρένα Δούρου όχι μόνο παραδέχθηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής ήδη συνεργάζεται με ιδιώτες εργολάβους για την καθαριότητα και τη συντήρηση για να κρατήσει το Πάρκο σε μια υποτυπωδώς ανεκτή κατάσταση. Το σημαντικότερο είναι ότι και το πρόγραμμά της προκρίνει ακόμη πιο έντονη συμμετοχή ιδιωτών ώστε κάποτε το Πεδίο του Άρεως να αποκτήσει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού Μητροπολιτικού Πάρκου.
Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες η Περιφέρεια Αττικής, στο Πάρκο μέρος των δραστηριοτήτων καθαρισμού έχει ήδη ανατεθεί σε εργολάβους με ιδιωτικά συνεργεία που απασχολούν 25 υπαλλήλους, υπερδιπλάσιους από τους 7 μόνιμους και τους 4 συμβασιούχους.

Share.

Comments are closed.