Στις κορυφαίες θέσεις των πανεπιστημίων διεθνώς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  

0

Στις κορυφαίες θέσεις των πανεπιστημίων διεθνώς κατατάσσεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης πανεπιστημίων Shanghai (Academic Ranking of World Universities).

Αυτή είναι μία από τις πιο έγκυρες λίστες στον κόσμο και σ’ αυτήν φέτος κατετάγησαν περισσότερα από 4.000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε 52 επιστημονικά πεδία. Η λίστα Shanghai, ανέδειξε το ΟΠΑ μεταξύ των θέσεων 151-200 παγκοσμίως, στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών.

Πιο συγκεκριμένα, στο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών, που βρίσκεται μαζί με άλλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως τα πανεπιστήμια Freie του Βερολίνου, της Χαϊδελβέργης (Heidelberg), το «Κουίν Μέρι» (Queen Mary) του Λονδίνου και εκείνο των Χρηματοοικονομικών, μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technical University of Munich), το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (University College London), το Πανεπιστήμιο Strathclyde και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Η κατάταξη έγινε με βάση στοιχεία της βάσης της Web of Science, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, των ετεροαναφορών (citations), των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες, των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ο αριθμός του προσωπικού του πανεπιστημίου που παρέλαβε κάποιο σημαντικό επιστημονικό βραβείο.

Share.

Comments are closed.