Ντροπή: Ο Τόσκας διώκει συνδικαλιστή αστυνομικό επειδή είπε τα Εξάρχεια… Εξαρχιστάν

0

Πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου των Ειδικών Φρουρών με το ερώτημα της αργίας με απόλυση ή με πρόσκαιρη παύση ασκήθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, έπειτα από τις δηλώσεις του για «το νέο κράτος του Εξαρχιστάν».

«Mετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των Αστυνομικών παραδόθηκαν καθαρά τα Εξάρχεια στους «μπαχαλάκηδες» για να πραγματοποιήσουν πάρτι με μολότοφ κοκτέιλ. Έτσι, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη γίνεται υπουργός Εξωτερικών και δε μένει, να εγκαινιάσουμε πρεσβεία στο νέο κράτος του Εξαρχιστάν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Tο Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, ωστόσο καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου του, Βασίλη Ντούμα, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του για την απαγορευμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο καλεί τον αρμόδιο υπουργό Ν.Τόσκα «να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του «αβάτου» στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:
«Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΕΑΑ, αναφορικά με την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του, για δηλώσεις του στα πλαίσια Συνδικαλιστικής έκφρασης με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση), ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.
2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα «άβατα» και το «κράτος » των Εξαρχείων.
3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.
4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη, ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων, όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.
5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου”  στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.
Επισημαίνουμε ότι: Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς.
Η δίωξη εκπροσώπου εργαζομένων για την νόμιμη δράση του και τον απαγγελτικό λόγο του, είναι τιμητική για τον ίδιο και σίγουρα ωφέλιμη για τα μέλη που εκπροσωπεί. Αντίθετα οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης, προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους.
Εμείς από τη μεριά μας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους του Συναδέλφους . Καλούμε επίσης, σε συμπαράσταση και την Φυσική μας Ηγεσία έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή, δεν θα ακολουθήσει διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner