Συνέδριο ΔΗΣΥ: Αποφασιστικό βήμα για ένα νέο φορέα της κεντροαριστεράς

0

Να δώσει νέα πνοή στο εγχείρημα μιας ενιαίας και δυνατής Κεντροαριστεράς φιλοδοξεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αυτόν τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει ξανά και πριν και μετά τις εκλογές μια ενιαία και δυνατή κεντροαριστερή παράταξη αποκάλυψε η πρώτη μέρα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το κατέδειξαν με τις ομιλίες τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απηύθυνε το πλέον καθαρό προσκληρήριο στην  Φώφη Γεννηματά για ευρύτερη πολιτική σύμπραξη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξίσου καθαρά κάλεσε την κ. Γεννηματά να μην συμπλεύσει με την… νεοδεξιά 

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διατύπωνε ένα ευρύ προσκλητήριο σε όλα τα στελέχη και τους προοδευτικούς πολίτες για την “νέα Αλλαγή” αποκλείοντας όσους όπως είπε χαρακτηριστικά “έπιασαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ” . Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ με τον κ.Τζανακόπουλο να την επιτιμά ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων»”.

Ο Γ. Παπανδρέου απηύθυνε ονομαστικό προσκλητήριο στον Σταύρο Θεοδωράκη λίγο πριν εκείνος ανέβει στο βήμα, με τη φράση «Σταύρο σε θέλουμε συνοιδοπόρο μας» ενώ φρόντισε να χαράξει την κόκκινη γραμμή για τυχόν μελλοντική σύμπλευση με την ΝΔ όταν φωτογράφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο και ιχνογράφησε τον Καραμανλή. 

Ο Στ . Θεοδωράκης από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως η Προοδευτική συμμαχία δεν έχει θέση για τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και αποκάλυψε και το λόγο που οι σχέσεις του με την Φώφη Γεννηματά οδηγήθηκαν σε χάσμα. 

Ο Κώστας Σημίτης πάλι προειδοποίησε άπαντες εντός και εκτός κομματικών τειχών πως η έξοδος από την κρίση δεν είναι νομοτελειακή και είναι ιστορική η ευθύνη κάθε κυβέρνησης να πει την αλήθεια στον λαό ότι ούτε η έξοδος από τα μνημόνια ούτε το τέλος της επιτροπείας είναι κοντά. Όσο για κεντροαριστερά είπε ότι πρέπει να συγκροτήσει ένα ισχυρό εκσυγχρονιστικό κόμμα με νέα πρόσωπα «εδώ και τώρα». 

Το συνέδριο οδήγησε και σε ένα ηχηρό εκσυγχρονιστικό διαζύγιο. Η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση σε αυτό τον έθεσε εκτός της κίνησης Ώρα Αποφάσεων που είχε συγκροτήσει με την Διαμαντοπούλου και τον Φλωρίδη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Σάββατο η ομιλία Βαγγέλη Βενιζέλου. 

Share.

Comments are closed.