Σύγκρουση Τόσκα-αστυνομικών λόγω απαγόρευσης της συγκέντρωσή τους στα Εξάρχεια

0

Στην απαγόρευση της συγκέντρωσης την οποία είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης, απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας από τις 5 το πρωί της Πέμπτης κάθε συγκέντρωση ή πορεία, στην πλατεία Εξαρχείων και σε άλλους κεντρικούς δρόμους όπου είχαν προγραμματισθεί συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι:
«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.»

Στην απαγόρευση της συγκέντρωσης την οποία είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.»

Παραίτηση Τόσκα ζητάει η Νέα Δημοκρατία
Η ΝΔ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση πρόκληση για τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής.

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας.
Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο.
Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους.
Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.
Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα.
..».

Η απάντηση Τόσκα στη Νέα Δημοκρατία
«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί.
Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη.
Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν

Ανταπάντηση της ΝΔ στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα
«Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική”, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: “Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

Share.

Comments are closed.