Η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει την απεργία παρά τις «υποσχέσεις» Τσίπρα

0

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν την ικανοποίησε η νέα βελτιωμένη πρόταση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή τους, το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Η τροπολογία της κυβέρνησης οδηγεί σε απολύσεις
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ απέρριψε και την βελτιωμένη πρόταση και τις υποσχετικές για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα που τους πρόσφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τους – το πρωί της Τρίτης- στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Σήμερα έγινε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να μπορέσουμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Καταθέσαμε τη δική μας πρόταση, συζητήσαμε, όμως, οι προτάσεις από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η τροπολογία που κατεβάζει η κυβέρνηση θα έχει απολύσεις. Συνεχίζουμε έως την Πέμπτη και μετά θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή. Το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας.

Βουλή: Κατά πλειοψηφία «πέρασε» η τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα
Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της βουλής η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. 
Ειδικότερα, υπερ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά τάχθηκαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι ενώ η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών». 

Ποιος θα αποφασίσει την υγειονομική βόμβα των σκουπιδιών; 
Το μείζον ερώτημα μετά τις εξελίξεις αυτές είναι τι θα γίνει με τους τόνους σκουπιδιών που έχουν μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα σε θερμοκρασίες που θα αγγίξουν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας τους 44 βαθμούς.
Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι περιορισμένες και είναι μόλις δύο:

  • Ή να ζητήσει την πολιτική επιστράτευση των απεργών– μέτρο το οποίο έχει αποκηρύξει μετά βδελυγμίας και μάλιστα προσφάτως με δηλώσεις υπουργών
  • Ή να αναμένει ότι θα υπάρξει «σπάσιμο» της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Share.

Comments are closed.