Μεγάλος νικητής στις εκλογές στην Αλβανία το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα

0

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι εκλογές βάφτηκαν με αίμα – Πυροβόληθηκε μέλος του «Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης»
Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία από πυροβόλο όπλο σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αλβανία. Ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη, μέλος του κόμματος “Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης”, στην περιοχή Λέζα βόρεια των Τιράνων, σε επεισόδιο που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής του κόμματος αυτού, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει εκλεγεί από το κοινοβούλιο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει καθήκοντα στα τέλη Απριλίου, κατήγγειλε όσον αφορά στους δράστες ότι πρόκειται για τις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών, που όπως είπε ανήκουν, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα με τον οποίο πάντως το κόμμα του και ο ίδιος συγκυβέρνησαν την τελευταία θητεία.

Εξαγορά ψήφων
Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται αύξηση των κρουσμάτων αγοροπωλησίας ψήφων, παρά τα αυστηρά νομικά μέτρα που ελήφθησαν προεκλογικά. Οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων γίνονται κυρίως από το Κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, το οποίο κατηγορεί για το φαινόμενο αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύονται και αντιστρόφως, φορτίζοντας το πολιτικό κλίμα όσο πλησιάζει η ώρα για το κλείσιμο της κάλπης.

Share.

Comments are closed.