Νίκος Φίλης: Εφαρμόζουμε νεοφιλελεύθερη πολιτική – Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα

0

Μιλώντας στον ANT1, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατήγγειλε ότι γίνονται επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο με μαύρες κουκούλες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και επισήμανε ότι γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη. «Προχθές για παράδειγμα είχαμε τη μυστηριώδη επαναπροώθηση Τούρκων στον Έβρο σε μασκοφόρους στην Τουρκία. Υπάρχει εν εξελίξει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.
Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα.
Στην ερώτηση όμως γιατί ψήφισε τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι καμία βεντέτα αλλά μέλος μίας συλλογικότητας. «Τα λέω αυτά από την αγωνιά μου για τη συλλογική προσπάθεια».
Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία, τόνισε ότι «τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα», ενώ παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του ότι «αν και πιάσαμε πλεόνασμα 4,2%  δεν δόθηκε στην κοινωνία, όπως περίμενα».
Έχουμε ψηφίσει μέτρα που δεν ξέρουμε αν τα αντέχει η κοινωνία, είπε ο κ. Φίλης και στην ερώτηση αν θα ψηφίσει νέα μέτρα απάντησε ότι το θέμα δεν είναι αν θα τα ψηφίσει ο κ. Φίλης αλλά εάν τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φίλης είπε ακόμα ότι πρεσβεύει τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» και ήρθε η ώρα μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση να κάνει την κοινωνική στροφή.(;;;)

Δείτε το βίντεο με στη συνέντευξη του Νίκου Φίλη στον Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1

Share.

Comments are closed.