Ο θανάσιμος τραυματισμός του 11χρονου μαθητή δεν είναι μοναδικό περιστατικό στο Μενίδι

0

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, ο οποίος έχασε την ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι. Η αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό . Διακόσιοι πενήντα αστυνομικοί, διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και ψάχνουν τον ανεγκέφαλο που πυροβόλησε στον αέρα και σκότωσε τον μικρό Μάριο.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 22 κατ’ οίκον έρευνες κοντά το δημοτικό σχολείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 11χρονος, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και τους οικισμούς μέσα στο καταυλισμό Αυλίζα. Από τις έρευνες μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 30 άτομα ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά.
Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9 mm, ένας κάλυκας 7,62 mm, επτά βολίδες πυροβόλου όπλου, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και επτά κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάλυκες εντοπίστηκαν διάσπαρτοι στους δρόμους της περιοχής και σε χωράφια

«Αδέσποτη» σφαίρα είχε χτυπήσει στο κεφάλι μικρό κορίτσι στο παρελθόν αλλά και μια ηλικιωμένη γυναίκα
Δύο περιστατικά ακόμη είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του, στο Μενίδι.
Το πρώτο αφορούσε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι είχε χτυπηθεί, επίσης στο κεφάλι, από σφαίρα την ώρα του διαλλείματος. Ο τραυματισμός της 5χρονης δεν είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο τραυματισμός του μικρού Μάριου. Η μητέρα της θυμάται την ημέρα που την βρήκε ξαπλωμένη στην αυλή του σχολείου γεμάτη αίματα. 
Το περιστατικό συνέβη πριν από 5 χρόνια. Η μητέρα της 5χρονης μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. «Η ώρα ήταν 13:30 τα παιδιά έχουν βγει για διάλλειμα. Ξαφνικά το παιδί μου πέφτει κάτω και γεμίζει αίματα. Εγώ ήμουν στη δουλειά. Με πήρανε τηλέφωνο και έτρεξα αμέσως στο σχολείο» λέει η κα. Τάταρη. «Την βρήκα ξαπλωμένη, με αίματα σε λιπόθυμη κατάσταση».
Το δεύτερο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον μικρό Μάριο, θύμα ήταν μία 70χρονη γυναίκα που καθόταν αμέριμνη στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όταν δέχθηκε σφαίρα στην ωμοπλάτη.

Ένταση στο Μενίδι
Το απόγευμα πλήθος κόσμου από εξοργισμένους πολίτες έχει συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Αχαρνών και διαμαρτυρήθηκε για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Εκατοντάδες πολίτες μιλούν για περιστατικά βίας κάθε μέρα, τα οποία βιώνουν και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ζητούν άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των αστυνομικών αρχών για να μπορέσουν οι κάτοικοι να νιώσουν και πάλι ασφαλείς. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι οι διασκορπισμένοι καταυλισμοί Ρομά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των Αχαρνών.

Share.

Comments are closed.