Κατακραυγή για την ασέβεια της Σαουδικής Αραβίας σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Αυστραλία

0

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας εναντίον των παικτών της Σαουδικής Αραβίας που δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. «Δεν είναι αμαρτία να σκοτώσεις μη Μουσουλμάνο», αναφέρουν ιμάμηδες.

Διεθνή κατακραυγή δέχθηκε η στάση των παικτών της Σαουδικής Αραβίας να μην συμμετέχουν στην τήρηση ενός λεπτού σιγής στην αναμέτρηση με την Αυστραλία, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Οι παίκτες των «καγκουρώ» είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τη σέντρα για τη συμβολική πράξη που είθισται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μετά από τέτοιες τραγωδίες που πλήττουν την ανθρωπότητα. Μάλιστα, μεταξύ των εννέα θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους υπήρχαν και δύο Αυστραλοί. Οι Σαουδάραβες, από την πλευρά τους, συνέχισαν το ζέσταμά τους πριν από την αναμέτρηση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η σιγή για ένα λεπτό εγκρίθηκε από την ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου (AFC) πριν από τον αγώνα, ενώ παρότι η εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε στην απότιση τιμής, οι άνθρωποι της ισχυρίζονται ότι οι παίκτες δεν ήταν υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν.

Εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας (FFA) αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε πριν από τη σέντρα πως οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας δεν θα συμμετείχαν στην τήρηση ενός λεπτού σιγής.

«Η FFA ζήτησε συμφωνία με την AFC και τη Σαουδική Αραβία για να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και ιδίως στη μνήμη των δύο γυναικών από την Αυστραλία».

«Τόσο η AFC όσο και η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε ότι μπορεί να κρατηθεί ένα λεπτό σιγής. Η FFA, πάντως, ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας ότι αυτή η παράδοση δεν συνάδει με την κουλτούρα της χώρας και ότι θα πήγαιναν στο γήπεδό τους, σεβόμενοι το έθιμο μας, ενώ έπαιρναν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο».

«Η μουσουλμανική κουλτούρα της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνωρίζει ότι το ένα λεπτό σιγής επιδεικνύει λύπη και αντ’ αυτού προτιμά την προσευχή ή την προσφορά σε φιλανθρωπία».

Share.

Comments are closed.