Categories: Εκπαίδευση

Αγανάκτηση και αποτροπιασμός: Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε τελικά ο μαθητής στο Μενίδι

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει το τραγικό περιστατικό στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών. Ένα παιδί 10 ετών έχασε τη ζωή του.

Χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς ο μικρός μαθητής ένιωσε αδιαθεσία. Το 10χρονο αγόρι λιποθύμησε. Κανείς δεν πρόλαβε να τον βοηθήσει.
Δυστυχώς το παιδί πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο παίδων.
Ο μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού διασωληνώθηκε άμεσα, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν στάθηκε δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. 
Εκεί, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, διαπιστώθηκε ότι είχε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εξ αιτίας αυτών άφησε την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στην ζωή.
Μέχρι εδώ, παρά την τραγικότητα του γεγονότος ότι χάνεται ένα μικρό αγγελούδι, ας πούμε ότι εντάξει μπορεί να συμβεί… Εκείνο όμως που εξοργίζει είναι γιατί δεν είδαν οι γιατροί ότι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προέρχονταν από σφαίρα. Ναι, από σφαίρα!

Εδώ πια αρχίζει η τραγωδία. Εδώ αρχίζει το χάος: ναι, το χάος θλιβερέ κ. Τόσκα! Εδώ αρχίζει ο θυμός, η αγανάκτηση!!!
Σήμερα το πρωί όμως που έγινε η νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή εντοπίστηκε η αιτία θανάτου του που δεν ήταν άλλη από μια αδέσποτη φαίρα, ΝΑΙ ΣΦΑΙΡΑ, που καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού και του προκάλεσε το θάνατο…

Τι έγινε εκείνη τη στιγμή
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο μικρός Μάριος, φώναξε στη μαμά του, η οποία είναι δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο, ότι “δεν νιώθει καλά” και αμέσως μετά λιποθύμησε. Συντετριμμένοι γονείς και δάσκαλοι έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να το συνεφέρουν.
Όπως δήλωσε πατέρας παιδιού που φοιτά στο σχολείο “έτρεχαν αίματα καθώς είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε“. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν ιδιαίτερα δραματικές καθώς τα μικρά παιδιά έκλαιγαν και οι γονείς τα απομάκρυναν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κώστας Καρυωτάκης, ανέφερε για τον 10χρονο πως «ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, είδα το παιδί να πέφτει. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Έπεσε στο προαύλιο. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία. Στο Παίδων διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Εκεί που καθόταν με τους συμμαθητές του έπεσε».

Η πραγματική αλήθεια
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μικρό αγόρι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Το γεγονός πως η βολίδα είχε φορά κάθετη, μαρτυράει ότι δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή αλλά για άσκοπο πυροβολισμό που είχε το τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

Σάλος από την γνωμάτευση του Παίδων που κάνει λόγο για τραύμα από… πτώση
Εν τω μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Παίδων για τον 11χρονο, καθώς σύμφωνα με τη γνωμάτευση επισημαίνεται ότι ο μαθητής έφερε «θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους», σε αντίθεση με την ιατροδικαστική έρευνα που έδειξε ότι  έχασε τη ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: 
«Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους.
Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017

Πού στρέφονται οι υποψίες
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, τη μοιραία δηλαδή νύχτα που ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα, η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε τρεις κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας από άσκοπους πυροβολισμούς. Ομάδες Ρομά είχαν στήσει γλέντι κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Πολίτες κάλεσαν την Αστυνομία και ενημέρωσαν. Το αποτελέσματα είναι πια γνωστό και δυστυχώς δεν θα πληρώσει κανείς!!!

Μερικά αφελή ερωτήματα

  • Είστε ακόμα στη θέση σας κ. Τόσκα; Θα παραιτηθεί επιτέλους κάποιος;
  • κ. Πολάκη νιώθετε καλά στη θέση σας; Μη μας αρχίσετε τα γνωστά σας γαλλικά. Δεν ταιριάζουν αυτή τη στιγμή!
  • Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνατε κάποια κινητοποίηση, όπως κάνατε στο παρελθόν; Το ξεχάσατε κι αυτό!!!!
  • κ. Πρωθυπουργέ, κ Τσίπρα θα προβείτε σε κάποια ενέργεια; Αν ο Μάριος ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;

Δείτε βίντεο του newsit με τις δηλώσεις του ιατροδικαστή, όπoυ δηλώνει ότι «Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον μαθητή»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Xάρης Δούκας*: Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερο Μέλλον

Ως δήμαρχος της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δημάρχους πολλών…

5 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εκδήλωση για τον απολογισμό 1 έτους κοινοβουλευτικού έργου για την Ανατολική Αττική

Ο Βουλευτής Ανατολική Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, «επιμένοντας σταθερά στην πεποίθηση ότι η λογοδοσία, η συνεργασία…

5 ώρες ago

Στέφανος Παραστατίδης*: Μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη ή μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια;

Γράφω από τα Τίρανα, όπου βρίσκομαι συμμετέχοντας σε αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΚΣ ΟΣΕΠ). Διαβάζω…

6 ώρες ago

Χαλάνδρι: Εκδήλωση για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Επτανησίων Αγίας Παρασκευής «Τα Ιόνια» σας προσκαλούν την…

7 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

21 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

22 ώρες ago