«Βολές» Νταβούτογλου σε Ερντογάν μετά από 380 μέρες σιωπής

0

Ο πρώην Πρωθυπουργός και υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτοβλου (Ahmet Davutoğlu) «έσπασε» την σιωπή του και μίλησε για όλα όσα έγιναν πριν και μετά την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία της χώρας στις 5 Μαΐου 2016.

Χρειάστηκαν 380 μέρες από την αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, για να παραχωρήσει ο  Νταβούτογλου την πρώτη του συνέντευξη στο «Κανάλι 42», στα πλαίσια του προγράμματός για τον εορτασμό του Ραμαζανίου.

Στη συνέντευξη, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύει η εφημερίδα Sözcü Gazetesi, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε από τα τρολ του διαδικτύου, τόσο εκείνος όσο και ο τότε Πρόεδρος τη Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ (Abdullah Gül)

Αν και όλο αυτό το διάστημα ο Νταβούτογλου εμφανίζεται δημόσια μαζί  με τον Ερντογάν (Erdoğan) σε μεγάλα γεγονότα για το ΑΚΡ, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται δημόσια κατά του Τούρκου Προέδρου, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί πολιτικό «σεισμό» στην Τουρκία.  

«Το ΑΚΡ υπονομεύει με γρήγορους ρυθμούς τις αξίες του… Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία της υπόληψης, του κύρους του κόμματος και το κατατρώει σαν μικρόβιο που έχει εισβάλει σ’ αυτό [σ.σ. στο ΑΚΡ]. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι η σιωπή των φίλων μας… », δήλωσε με νόημα ο Νταβούτογλου αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Προέδρου Ερντογάν.

Μίλησε για την υπόθεση «Φάκελος Πελεκάνος» (Pelikan Dosyası), όπου  πέρυσι ένα ανώνυμα δημοσιευμένο κείμενο στο διαδίκτυο τον παρουσίαζε ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του , ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του για να αποχωρήσει τελικά από την Πρωθυπουργία της Τουρκίας στις 24 Μαΐου 2016.

«Δυστυχώς κάποιος από το κόμμα το έκανε αυτό και τώρα ενοχοποιείται ο Γκιορμέζ », ανέφερε στην συνέντευξή του ο Νταβούτογλου.

Ο Ερντογάν εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει την «κάθαρση» του ΑΚΡ από κάθε στοιχείο που φέρεται να ανήκει στον κύκλο του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίον η Άγκυρα θεωρεί ως τον ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία συνέλαβε τον γαμπρό ενός εκ των ιδρυτών του κόμματος και επίδοξου ανταγωνιστή του Ερντογάν, με την κατηγορία πως ανήκει στο δίκτυο Γκιουλέν.

Τώρα, ο πολιτικός κόσμος αναμένει την απάντηση Ερντογάν, ειδικά τη στιγμή που αυξάνονται οι ομολογίες πως ο Α/ΓΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ είχε πληροφορηθεί για επικείμενο πραξικόπημα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας Sözcü Gazetesi με τίτλο «Davutoğlu suskunluğunu bozdu! Çok konuşulacak açıklamalar» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner