Για τρία ακόμα χρόνια εκτός ρώσικης αγοράς οι τούρκικες ντομάτες να γεννηθεί η ρώσικη ντομάτα

0

Η Ρωσία προτίθεται τουλάχιστον για τρία χρόνια να μην επιτρέψει τις εισαγωγές τουρκικής ντομάτας, όπως δήλωσε στην ρώσικη ιστοσελίδα Ria Novosti ο Ρώσος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Αλεξάντρ Τκάτσεφ. Στη συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι τα προσεχή τρία χρόνια θα είναι καθοριστικής σημασίας για τους ρώσους ντοματοπαραγωγούς, οι οποίοι πρέπει να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή τους. «Μειώσαμε ήδη δύο φορές τις εισαγωγές ντομάτας και παράγουμε αυτή τη στιγμή 800.000 τόνους. Χρειαζόμαστε ακόμη περίπου μισό εκατομμύριο τόνους, δηλαδή όπως έχω πει, τρία με πέντε χρόνια, ανάλογα με τις συγκυρίες της αγοράς και την εσωτερική ζήτηση» είπε ο Ρώσος υπουργός, προσθέτοντας ότι για την Ρωσία «είναι ένας ανοδικός κλάδος, και θα χρειαστούμε 5-7 χρόνια για να καλύψουμε τις ανάγκες μας».

Ο Ρώσος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, εκτιμώντας ότι «θα δημιουργηθεί η ρωσική ντομάτα», προέβλεψε ότι «δεν είναι μακριά η μέρα εκείνη που θα σκεφτόμαστε να εξάγουμε τα δικά μας οπωροκηπευτικά»

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ότι το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μόλις άρχισε να συζητά με την Τουρκία το ενδεχόμενο των εποχιακών εισαγωγών τουρκικής ντομάτας. Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι η απόφαση της κυβέρνησης, που αφορά την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στις εισαγωγές και αφορούσαν όλα τα τουρκικά αγροτικά προϊόντα εκτός της ντομάτας, είναι έτοιμη και σύντομα θα την υπογράψει ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντιεφ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του ρώσικου πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti (РИА Новости) με τίτλο «Ткачев рассказал, сколько продлится запрет на поставку турецких томатов» στα ρώσικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner