ΕΝΔΙΣΥ: Σκόπιμη αναβολή εκδίκασης στο ΣΤΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

0

Η κυβέρνηση μετά τη πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματα των συνταξιούχων, σκοπίμως κωλυσιεργεί ώστε να μη συζητηθεί στην ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης των συνταξιουχικών οργανώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016).

Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν το προηγούμενο Καλοκαίρι από συνταξιουχικές οργανώσεις αιτήσεις ακύρωσης κατά των Υπουργικών αποφάσεων , που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (Νόμου Κατρούγκαλου) και αφορούν τον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή όσων συντάξεων υπερβαίνουν (αθροιστικά κύρια και επικουρική) το ποσό των 1.300 Ευρώ.

Οι αιτήσεις ακυρώσεως προσδιορίστηκαν αρχικά να εκδικαστούν σε πρώτη δικάσιμο στις 7/4/2017 στην Ολομέλεια του ΣτΕ , αφού το θέμα κρίθηκε μείζονος σημασίας επειδή αφορά όλους τους συνταξιούχους. Στις 7/4/2017, που είχε οριστεί να γίνει η δίκη , έγινε αυτεπάγγελτη αναβολή για τις 2 Ιουνίου 2017 , προκειμένου η Εισηγήτρια να ετοιμάσει την Εισήγηση. Στις 29/5/2017 και ενώ αναμέναμε την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή 2-6-2017, ενημερωθήκαμε για νέα αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για το Φθινόπωρο με το επιχείρημα ότι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου δεν ήταν έτοιμοι για τη δίκη της Παρασκευής 2-6-2017.

Είναι φανερό πλέον, ότι επιχειρείται παρέλκυση της δίκης , στην οποία πρόκειται να κριθούν ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή μας και δημιουργούνται σε όλους μας εύλογες απορίες για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων να αποφευχθεί η δικαστική κρίση, για την προφανή αντισυνταγματικότητα των Υπουργικών Αποφάσεων που εκδόθηκαν για την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Share.

Comments are closed.