Πήρε το ΟΚ η ΤΕΜΕΣ για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων στη Γιάλοβα

0

Εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια που αφορά στην κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στην περιοχή της Γιάλοβας Μεσσηνίας, 4 χιλιόμετρα από την Πύλο.

Η μονάδα εντάσσεται στη δεύτερη φάση της επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στην ευρύτερη περιοχή και αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου σε οικόπεδο στην περιοχή Αϊ Βασίλης, έκτασης 124.000 τμ. Σύμφωνα με την άδεια στο οικόπεδο θα κατασκευαστούν κτίρια συνολικού εμβαδού 32.000 τμ, πάρκινγκ 760 θέσεων, πισίνες και πολλά άλλα.

H εταιρεία ΤΕΜΕΣ, που διευθύνει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος πήρε λοιπόν την έγκριση για τη νέα επένδυση, προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ.

Η νέα επένδυση, περιλαμβάνει δύο σύνθετα τουριστικά καταλύματα και επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 900 κλινών, και εκτιμάται ότι θα απασχολεί περίπου 900 άτομα στη φάση της λειτουργίας.

Το project αποτελεί συνέχεια των δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Dunes και Romanos, των οποίων η πληρότητα ξεπερνάει το 85% και για τα οποία έχουν επενδυθεί, μέχρι σήμερα, 580 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η νέα φάση της Costa Navarino εντάσσεται στο πλαίσιο της εισόδου του αραβικού ομίλου Olayan με 150 εκατ. ευρώ στην ΤΕΜΕΣ, αποτελώντας τέταρτο ισότιμο μέτοχο. Ο αραβικός όμιλος που διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα από το 1972 ελέγχει το 25% της ΤΕΜΕΣ, με το υπόλοιπο 75% να βρίσκεται “στα χέρια” της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Share.

Comments are closed.