Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η ΠΣΚ, τρίτη η ΕΑΑΚ και τέταρτη η ΠΑΣΠ

0

Φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν χθες Τετάρτη σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, με την αποχή να είναι ο μεγάλος νικητής  μιας και η συμμετοχή όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ), τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ)και τέταρτη η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (ΠΑΣΠ)

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών έχουμε:

  • ΔΑΠ 45,97%
  • ΠΚΣ 16,94%
  • ΕΑΑΚ 16,14%
  • ΠΑΣΠ 11,62%

Μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια στο Παιδαγωγικό Αθήνας

Share.

Comments are closed.