Time: Τσίπρας, Μαδούρο Τέμερ, Ζούμα και Ραζάκ είναι λιγότερο δημοφιλείς ακόμη και από τον Τραμπ

0

Τους τελευταίους μήνες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κύμα κακής δημοσιότητας – τόσο όσο ποτέ άλλοτε. Και μπορεί οι ειδήσεις που τον εκθέτουν να διαδέχονται η μία την άλλη και το ποσοστό αποδοχής του να βρίσκεται λίγο κάτω από το 40%. Ωστόσο, υπάρχουν ηγέτες κρατών που καταλαμβάνουν χειρότερη θέση στην κατάταξη του Time από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ένας τους πέντε ηγέτες είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικότερα, τα πολιτικά πρόσωπα που είναι λιγότερο δημοφιλείς ακόμη και από τον Τραμπ, σύμφωνα με το Time, είναι τα εξής: 

Νικολάς Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας

Οι διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στη Βενεζουέλα, λαμβάνοντας μάλιστα βίαιες διαστάσεις, εν μέσω σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι ο Μαδούρο ανέλαβε τα ηνία μιας χώρας που η οικονομία της εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το πετρέλαιο, του οποίου οι τιμές βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Παράλληλα, δεν γίνεται να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι πολύ απλά, ο Μαδούρο δεν έχει το πολιτικό χάρισμα του προκατόχου του, Ούγκο Τσάβες. 

Μισέλ Τέμερ, πρόεδρος της Βραζιλίας

Η θέση του Τέμερ τίθεται εν αμφιβόλω, μετά από τις ηχογραφήσεις που ήλθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, όπου ο ίδιος φαίνεται να προσπαθεί να δωροδοκήσει μάρτυρα, για να εξαγοράσει τη σιωπή του αναφορικά με σκάνδαλο διαφθοράς. Βέβαια, η χώρα αντιμετώπιζε ήδη, πριν από το ξέσπασμα του πολιτικού αυτού σεισμού, σημαντικά προβλήματα. Οι άσχημες επιδόσεις της οικονομίας της χώρας σε συνδυασμό με την “κατάρρευση” στις τιμές των εμπορευμάτων, οδήγησαν τη Βραζιλία στη χειρότερη ίσως ύφεση της ιστορίας. 

Τζέικομπ Ζούμα, πρόεδρος της Νότιας Αφρικής

Τα ποσοστά αποδοχής του Τζέικομπ Ζούμα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, με το 70% των πολιτών της Νότιας Αφρικής να θέλει την παραίτησή του. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι οι επιδόσεις της οικονομίας της χώρας, αλλά το μείζον θέμα είναι ο ίδιος ο Ζούμα, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με περίπου 800 κατηγορίες για διαφθορά.

Νατζίμπ Ραζάκ, πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Ο Νατζίμπ Ραζάκ βρίσκεται αναμειγμένος επίσης σε σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 1 δισ. δολ. που βρέθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό, ποσό που ο ίδιος δικαιολόγησε ως “δώρο” από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας

Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να πέφτει, καθώς υποχρεώθηκε να δεχθεί όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας.  Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, όπως αναφέρει το Time. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εκλογές το 2014, σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία φαινόταν να βρίσκει τον βηματισμό της και ο Τσίπρας κέρδισε, υποσχόμενος πως θα επιβάλει τη βούλησή του στο Βερολίνο. Ακολούθησε η «ταραχώδης θητεία» του Γ. Βαρουφάκη η ρητορική του οποίο έκανε την ΕΕ να υποχωρεί λιγότερο στις πιέσεις της Ελλάδας και το δημοψήφισμα για το εάν η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί την πρόταση των δανειστών για νέο πρόγραμμα διάσωσης. Οι Έλληνες είπαν όχι, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας το υπέγραψε. Δεδομένου ότι ο Τσίπρας δεν προέρχεται από το πολιτικό καθεστώς και έχει μια μαχητική ρητορική, μπορεί να είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που προωθεί αντιλαϊκά μέτρα σε ένα ήδη εξουθενωμένο κοινό χωρίς να συναντά μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του αμερικάνικου περιοδικού Time με τίτλο «5 World Leaders Less Popular than President Donald Trump» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.