Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

0

Εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας που επεξεργάζεται η Βουλή.

Καταγγέλλουν ότι δρομολογούνται επιπλέον περικοπές που θα οδηγήσουν τους πολίτες στην απόλυτη φτώχεια.

Στην Αθήνα Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο.

Κάποια μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια,  όταν ομάδες αναρχικών ενεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δηλώσεις εκπροσώπων ομοσπονδιών εργαζομένων

  • «Αυτά τα μέτρα, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα, οριστικά βάζουν «ταφόπλακα» στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, και συνέχισε «τα νέα μέτρα θα μετατρέψουν τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας».
  • Από την πλευρά του ο Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), δήλωσε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη συνολική επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και Κυριακές».
  • Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), Παναγιώτης Κυριακούλιας δήλωσε ότι «το νέο νομοσχέδιο είναι ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο».
  • Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι «αυτή η πολιτική δεν έχει καμία κοινωνική και λαϊκή νομιμοποίηση».
  • Τέλος ο εκπρόσωπος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων δήλωσε ότι: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ αποφασισμένοι να παροτρύνουμε όλο τον κόσμο να βγει στους δρόμους .Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων για μια πραγματική μάχη σήμερα κι αύριο απέναντι στο επαίσχυντο 4ο μνημόνιο».

Με σύνθημα «την ενότητα και τον ξεσηκωμό ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο» η Λαϊκή Ενότητα καλούσε τους εργαζόμενους και συνολικά τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία.

Αξίζει να τονιστεί ότι το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έφτασε διαμαρτυρόμενο μέχρι τον άγνωστο στρατιώτη, εκεί που είναι οι τσολιάδες, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το συλλαλητήριο

Share.

Comments are closed.