Τραμπουκισμοί Χρυσής Αυγής στη Βουλή: Ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Ν. Δένδια

0

Αρνητικός πρωταγωνιστής έγινε ξανά το φασιστοειδές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πλέον δεν χρησιμοποιεί μόνο λεκτικούς προπηλακισμούς, αλλά φτάνει και στο σημείο να χειροδικεί εναντίον βουλευτή μέσα στο  Ελληνικό Κοινοβουλίου.

Θύμα ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος… έτυχε να περνάει μπροστά από το έδρανο του κ. Κασιδιάρη όταν αυτός μιλούσε για το πολυνομοσχέδιο και τότε έγινε το συμβάν.

Με πεζοδρομιακό ύφος ο Κασιδιάρη, του είπε απευθυνόμενος στον Δένδια «τι θες δεν βλέπεις ότι μιλάω»! Σαστισμένος ο βουλευτής της ΝΔ σταμάτησε και σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον έσπρωξε και ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσας με αρκετούς βουλευτές να τρέχουν προς το σημείο του επεισοδίου για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Από τη θέση του προέδρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας φώναζε συνεχώς «φρουρά, φρουρ’α» για να εισέλθει στην Ολομέλεια για να βγάλει έξω τον Κασιδιάρη.

Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και ο Η. Κασιδιάρης άρχισαν να πετούν στην Ολομέλεια μπουκάλια με νερό, φωνάζοντας παράλληλα κατά των υπόλοιπων κομμάτων. Η φρουρά, μπορεί να μην μπήκε άμεσα στην Ολομέλεια, ωστόσο οι πόρτες της αίθουσας έκλεισαν χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα. Το ίδιο έγινε και στα θεωρεία, προκειμένου να μην βγουν προς τα έξω οι άσχημες εικόνες.

Τελικά ο κ. Κασιδιάρης υπό τη συνοδεία της φρουράς εγκατέλειψε την Ολομέλεια, δίχως πάντως να έχει μετανοήσει, ενώ ζητήθηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας να αποχωρήσει αλλά αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δένδιας, αφού συνήλθε από την επίθεση, έλαβε τον λόγο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε πρόξενος του επεισοδίου. «Το αδίκημά μου ήταν να περάσω μπροστά του. Δέχτηκα αυτό που είδατε από αυτόν και άλλους βουλευτές της ΧΑ. Δεν θα το καταλόγιζα σε όλους, άλλα άκουσα την τοποθέτηση του εκπροσώπου», σημείωσε ο παθών.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την συμπεριφορά Κασιδιάρη «απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη».

«Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα», είπε ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Τέλος ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρότεινε το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου να μην συμμετάσχει στις επιτροπές. «Επί της ουσίας μας δηλώθηκε σήμερα ότι για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους εξέθεσε ο εκπρόσωπός τους είναι διατεθειμένοι δια της αυτοδικίας να συμμετάσχουν περαιτέρω σε αυτές τις διαδικασίες. Προληπτικά δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Η Ολομέλεια είναι άλλο πράγμα. Μπορούμε να το συζητήσουμε στην Ολομέλεια», τόνισε. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα θλιβερό γεγονός και προσέθεσε: «Από την ίδια την εκφορά του λόγου φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός, διάθεση λειτουργίας με προσχήματα και επικλήσεις γεγονότων που δεν άπτονται της σημερινής διαδικασίας έναντι του κ. Δένδια».

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο με τις Πρωτόγνωρες σκηνές της Βουλή

Share.

Comments are closed.