Ένας εκπληκτικός δεινόσαυρος ανακαλύφθηκε από παλαιολόγους σε ορυχείο στον Καναδά

0

Πρόκειται για το σημαντικότερο εύρημα στην ιστορία – Δείτε φωτογραφίες

Ένα απίστευτα καλοδιατηρημένο απολίθωμα Νοντόσαυρου (nodosaur) 110 εκατομμυρίων ετών, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στον Καναδά και ήδη η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για το σημαντικότερο εύρημα δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ!

Το δείχνει το τεράστιο ερπετό ακριβώς στη μορφή που ήταν, με το κεφάλι, τα μάτια του, τον λαιμό του και τα κέρατα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα του.

Μία μορφή που αλλάζει καθοριστικά την εικόνα του είδους, καθώς στην πραγματικότητα ήταν πολύ πιο τραχύ και άγριο, απ’ ότι πίστευαν οι παλαιοντολόγοι μέχρι σήμερα.

Ο νοντόσαυρος παρουσιάστηκε στο Royal Tyrrell Museum of Paleontology του Καναδά, προκαλώντας ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα και τους λάτρεις της παλαιοντολογίας, οι οποίοι, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έχουν πλέον την ευκαιρία να αντικρίσουν ένα πλάσμα που έζησε πριν από 110 εκατ. χρόνια.

Η ανακάλυψή του πραγματοποιήθηκε το 2011, σε ένα ορυχείο στην περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά. Ένα μηχάνημα που έσκαβε, «χτύπησε κάτι πιο σκληρό από τον βράχο». Αυτό που εντοπίστηκε κατά τύχη, ήταν ένα απολίθωμα δεινοσαύρου 2,8 τόνων.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Michael Greshko του περιοδικού National Geographic  με τίτλο «The Amazing Dinosaur Found (Accidentally) by Miners in Canada» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.