Κώστας Χρυσόγονος: Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανάλγητα και αν ήμουν βουλευτής θα διάβαζα πριν ψηφίσω το κείμενο

0

Ανάλγητα χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, τόνισε ότι και από οικονομικής άποψης τα μέτρα είναι αχρείαστα, καθώς όπως είπε «από τη στιγμή που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% το 2016, αν υπήρχε λογική από την πλευρά των δανειστών, θα έπρεπε να πουν μην παίρνετε άλλα μέτρα αφού περάσατε τους στόχους του 2018 από το 2016».

Παράλληλα, χαρακτήρισε εκβιαστικές τις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες, όπως τόνισε, επιβάλλονται στην ελληνική κυβέρνηση.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η συμφωνία είναι επώδυνη, όμως η εναλλακτική δηλαδή η άτακτη χρεοκοπία θα ήταν ακόμα πιο επώδυνη.

Ο κ. Χρυσόγονος, επισήμανε ότι «τα μέτρα αυτά πρέπει σταδιακά να αρθούν εφόσον αποκατασταθεί η εθνική μας κυριαρχία, εφόσον μπορούμε να αποφασίζουμε για τα του οίκου μας χωρίς να έχουμε ανάγκη τους δανειστές και χωρίς να έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας».

Σε ερώτηση της Νίκης Κεραμέως αν θα ψήφιζε τα μέτρα ο κ. Χρυσόγονος απάντησε ότι δεν είναι βουλευτής της ελληνικής Βουλής, στη επιμονή του παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργου Παπαδάκη ο οποίος ξαναρώτησε τον κ. Χρυσόγονο αν θα ψήφιζε τα μέτρα, εκείνος απάντησε ότι αν ήταν βουλευτής θα διάβαζε πρώτα το κείμενο. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Share.

Comments are closed.