Μεγάλη επιτυχία των ελλήνων μαθητών στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Οχρίδας

0

Ολοκληρώθηκε η 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα από 2 έως 7 Μαΐου 2017 με τη συμμετοχή  έντεκα  ομάδων από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση στα μαθηματικά, καθώς και εννέα φιλοξενούμενες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία, μεταξύ των οποίων η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε ένα Χρυσό δύο Αργυρά  δύο Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη Μνεία

Συγκεκριμένα:

Γεωργιάδης Βασίλειος Θεσσαλονίκη   Χρυσό  Μετάλλιο 
Μελάς Δημήτριος Αθήνα   Αργυρό Μετάλλιο 
Τσιάμης Ραφαήλ Θεσσαλονίκη Αργυρό  Μετάλλιο 
Λώλας Δημήτριος Τρίκαλα Χάλκινο Μετάλλιο 
Ψυρούκης Ραφαήλ Λέσβος Χάλκινο Μετάλλιο 
Παπασωτηρίου Σωτήριος Αθήνα   Εύφημη Μνεία

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ κ. Δημήτριος Κοντοκώστας και  υπαρχηγός ο Μαθηματικός κ. Αθανάσιος Μαγκος.

Να θυμίσουμε ότι τρεις από τους παραπάνω μαθητές είχαν κατακτήσει μετάλλια και στην περσινή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που είχε πραγματοποιηθεί στα Τίρανα της ΑλβανίαςΣυγκεκριμένα: ο Τσιάμης Ραφαήλ – Αργυρό Μετάλλιο, ο Μελάς Δημήτριος – Αργυρό Μετάλλιο και ο Γεωργιάδης Βασίλειος – Χάλκινο Μετάλλιο 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει την Ελληνική αποστολή. Τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας, δείχνουν τις δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών και ενισχύουν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας έλαμψε δια της απουσίας του και γι’ αυτό Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Share.

Comments are closed.