Θα μας τρελάνουν εντελώς: Για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος το 2018, μιλάει ο Σκουρλέτης

0

Ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος το 2018 εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα να καταφέρει να βγει στις αγορές και να πάψει να δανείζεται με όρους μνημονίου.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν επιμένει ότι υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης τη στιγμή, που σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι δανειστές ζητούν δεσμεύσεις ακόμη και από τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σκουρλέτης είπε θέλοντας πραγματικά να μας τρελάνει:

«Ασφαλώς και υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης και αλίμονο αν δεν υπήρχε. Αυτό πια θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας και της πολιτικής. Πολλά πράγματα έχουν υπογραφεί από τη μία και την άλλη πλευρά και πολλά πράγματα έχουν προστεθεί και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης είδαμε απαιτήσεις από μέρους των δανειστών οι οποίες δεν προβλέπονταν με απόλυτη σαφήνεια από το αρχικό πρόγραμμα. Και ήταν ένα σημείο ισορροπίας, ανάμεσα στο ΔΝΤ και κυρίως τη Γερμανία. Άρα οι συσχετισμοί είναι αυτοί που μετράνε, η κατάσταση της χώρας, τότε, όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, είναι όλα αυτά τα οποία πρέπει να δούμε και βέβαια και τον πολιτικό χάρτη των χωρών της Ευρώπης που θα μας επιτρέψουν να βάλουμε θέματα υπό διαπραγμάτευση».

«Θεωρώ ότι αν έχουμε πάει καλά και αυτό σημαίνει ότι θα έχει αναγνωριστεί συνολικά και από τις αγορές, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και τη δυνατότητα να δανειστούμε από μόνοι μας. Άρα οι στόχοι των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που τελικά για να πιαστούν επιβάλλουν αυτά τα μέτρα, θα είναι στόχοι που δεν θα βασίζονται πουθενά, δεν θα καλύπτουν καμία αναγκαιότητα και νομίζω ότι τότε θα μπορούμε να ξανασυζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τώρα εγώ να κλάψω ή να γελάσω με αυτά που δηλώνει ο υπουργός;

Share.

Comments are closed.