Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες διαδηλώσεις

0

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα από τις αρχές Απριλίου και ενώ η αντιπολίτευση οργανώνει νέα κινητοποίηση κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

Χθες ανακοινώθηκε επισήμως πως ένα παιδί 17 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή, αφού είχε χτυπηθεί στο λαιμό από αδιευκρίνιστο αντικείμενο τις προηγούμενες ημέρες.

«Ένας νέος άνθρωπος που είχε τη ζωή μπροστά του. Απλώς πάλευε για μια καλύτερη χώρα», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της περιοχής, την ώρα που η εισαγγελία ανακοίνωνε πως για τον θάνατο αυτό «πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα».

Χθες, οι δρόμοι του Καράκας πλημμύρισαν και πάλι από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά του προέδρου της χώρας Νίκολας Μαδούρο και τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα. Στρατιώτες της εθνικής φρουράς τους απώθησαν με δακρυγόνα, τεθωρακισμένα και δυνάμεις καταστολής στο κέντρο της πόλης. «Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο από την χθεσινή διαδήλωση οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 200.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Andrew Cawthorne και Alexandra Ulmer του πρακτορείου ειδήσεων Reuters με τίτλο «Venezuela death toll rises as foes protest Maduro’s power shakeup » στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.