Κατεπείγουσα έρευνα της εισαγγελίας μετά τις καταγγελίες για κλειτοριδεκτομές σε  Αθήνα αλλά και στα hot spots

0

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα με καταγγελίες, σχετικά με επεμβάσεις ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων ανήλικων κοριτσιών που γίνονται σε όλη την χώρα.

Ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες “μαίες” και άτυπους ιμάμηδες.

Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα αλλά και στην Αθήνα, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει “ολόκληρη βιομηχανία” από τις “θεραπεύτριες” που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία για την έναρξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης τονίζεται ότι «η υπόθεση θα ερευνηθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος. Πρόκειται περί βαρβαρότητος που δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».

Share.

Comments are closed.