Κώστας Γαβρόγλου: Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο όλα τα παιδιά από 4 ετών

0

Τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών, που θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στα «Νέα» και συνέχισε:

«Στόχος μας είναι, όχι μόνο να διευρυνθεί και να γενικευθεί η διετής υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων Α’ και Β’ ηλικίας στην προσχολική αγωγή, αλλά και να εφαρμόσουμε αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, εισάγοντας νέες εκπαιδευτικές μεθόδους. Είναι ένα θέμα που έχει αναδειχθεί πολιτικά από την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα από το περιεχόμενο του στόχου της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.»

Παράλληλα ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι «στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η ένταξη των προνηπίων στις δομές του δημοσίου νηπιαγωγείου έχει επιτευχθεί».

«Όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες οφείλεται στην ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών, αφού επί δεκαετίες δεν έγινε ο ανάλογος σχεδιασμός, παρά την ύπαρξη επί 30 χρόνια πακτωλού χρημάτων, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Σε πιάνει η ψυχή σου όταν συνειδητοποιείς πόσα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα χρήματα εξανεμίστηκαν. Και τώρα κάποιοι έρχονται χωρίς ντροπή και ζητάνε και τα ρέστα».

Share.

Comments are closed.